Category Archives: Arbeidsongeval

Vrijwilligerswerkzaamheden en letselschade

http://www.igreppidisilli.it/8034/1744 Second opinion of dossier overnameHeeft u een betaalde baan en letselschade opgelopen tijdens het uitoefenen van uw functie? Dan is uw werkgever meestal aansprakelijk voor uw opgelopen letselschade, maar hoe zit dit wanneer u vrijwilliger bent? Is er iemand aansprakelijk voor de letselschade die u oploopt tijdens het uitoefenen van uw vrijwilligerswerkzaamheden?

Organisatie aansprakelijk?

https://www.impactexperiences.co.uk/cr13/212 In artikel 7:658 lid 4 van het Burgerlijk Wetboek staat het als volgt:

http://www.macfixer.co.uk/cr32/7248 “hij die in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf arbeid laat verrichten door een persoon met wie hij geen arbeidsovereenkomst heeft, is overeenkomstig de leden 1 t/m 3 aansprakelijk voor de schade die deze persoon in de uitoefening van zijn werkzaamheden lijdt”

Posted in | Comments Off

Letselschade ongeval op werk

source Wanneer u tijdens werktijd letselschade oploopt is er sprake van een arbeidsongeval. Uw werkgever is dan aansprakelijk voor de door u geleden schade tenzij er sprake is van eigen schuld. U heeft immers altijd nog een eigen verantwoordelijkheid. Uw werkgever is aansprakelijk wanneer u letsel heeft opgelopen door de werkomstandigheden, onvoldoende instructies of toezicht, of een onveilige situatie op het werk. De werkgever is dan tekort geschoten in zijn wettelijke verplichtingen en zodoende verantwoordelijk voor de letselschade.

http://carterhomes.ca/bok/3844 https://digitrading.biz/de/binaere-optionen/ binäre optionen am wochenende Wat kunt u doen bij letselschade door ongeval op het werk?

Posted in | Leave a comment

Letselschade door ongeval in bouw

http://coleface.com.au/z9031/2353 source site Aantal bouwongevallen met letselschade.
Jaarlijks lopen zo’n 25.000 werknemers en zelfstandigen letselschade op door een ongeval in de bouw. Daarmee is de bouwsector een bedrijfstak waar ondanks veel veiligheidsmaatregelen relatief hoog scoort m.b.t. arbeidsongevallen. 

bitcoin games on android ethereum solidity wiki Letselschade ongeval in bouwOorzaken letselschade in bouw

Bouwongeval door lawaai
forex binary option trading strategy 2012
Er zijn drie belangrijke factoren die het risico op een bouwongeval vergroten. Allereerst de risicofactor lawaai. Wanneer er veel herrie is op de bouwlocatie dan vergroot dat de kans op een bouwongeval met 150%.

Bouwongeval door stress/ tijdsdruk

Wanneer er een gespannen werksfeer is, dan is de kans op een bouwongeval groter dan onder normale omstandigheden. Een grote tijdsdruk lijdt tot een vergroot risico op een ongeval in de bouw.

Afwijkend en ongewenst gedrag

Wanneer collega’s afwijkend en ongewenst gedrag vertonen dan draagt dat bij aan een hogere kans op letselschade door een bouwongeval.

Posted in Arbeidsongeval, Bedrijfsongeval, Bouwongeval, Letselschade | Leave a comment

Letselschade toegekend aan vrachtwagenchauffeur na ongeluk met eieren

bitcoin or bitcoin stock Een vrachtwagen chauffeur die ernstig gewond was geraakt toen duizenden eieren bovenop hem vielen heeft letsel schadevergoeding van zijn voormalige werkgever ontvangen.

nfp binary options strategy Phil Stacey, 60, leed ernstig letsel doordat er 600kg eieren op hem viel. Tijdens het laden verloor de vrachtwagenchauffeur zijn evenwicht.

Het ongeluk gebeurde in 2008 en de heer Stacey scheurde daarbij zijn schouder. Zijn werkgevers ontkende niet enkel de aansprakelijkheid maar ook het feit dat het voorval überhaupt had plaatsgevonden.

De chauffeur vertelde: “Ik was de eieren aan de achterkant van de vrachtwagen, over de laadklep aan het reiden met een handmatige pomp, net als ik talloze malen eerder had gedaan totdat het deze keer mis ging “

Posted in Arbeidsongeval, Auto- & Motorvoertuig, Bedrijfsongeval | Leave a comment

650.000 Euro schadevergoeding voor monteur

AMSTERDAM -  Het bedrijf Soft Drink International (SDI) moet een ex-onderhoudsmonteur zeseneenhalve ton schadevergoeding betalen omdat hij jarenlang werd blootgesteld aan giftige stoffen.

Hiermee heeft de man na een jarenlange juridische procedure een van de hoogste schadevergoedingen ooit in Nederland binnengesleept.

De monteur raakte veertien jaar geleden op 30-jarige leeftijd volledig arbeidsongeschikt. Hij werkte sinds 1991 bij de elektrotechnische dienst van SDI in Heerlen. Drie jaar later kreeg hij er een nieuwe taak bij: onderhoud en reparatie van inkjetapparaten, waarmee de houdbaarheidsdatum op frisdrankflessen werd gespoten. Hierbij werd hij blootgesteld aan de giftige inkt.

bitcoin wallet coinbase отзывы Spraakstoornis

Posted in Arbeidsongeval, Bedrijfsongeval, Schadevergoeding | Leave a comment

Dakwerker overleden na val van zeven meter

Bij een bedrijfsongeval in Alphen aan de Rijn is een dakwerker om het leven gekomen. De man viel donderdag door een glazen plaat toen hij werkzaamheden op een dak verrichtte en overleed twee dagen later. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag bevestigd. De dakwerker viel zeven meter naar beneden.

De 35-jarige man uit Den Haag was bezig met werkzaamheden aan een dak aan de Hoorn. Een glasplaat waar hij op stond, begaf het waarna hij naar beneden stortte. De man is direct naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zaterdag aan zijn verwondingen overleed.

Condoleance voor de familie namens Letselschade-Claim.nl

Posted in Arbeidsongeval, Bedrijfsongeval | Leave a comment

Arbeidsongevallen bouw kostten vorig jaar 65 miljoen euro

Arbeidsongevallen in de bouw kostten vorig jaar 65 miljoen euro

Jongeren lopen de grootste risico’s. Een op de veertien jongeren in de bouw heeft het afgelopen jaar een arbeidsongeval gekregen. Dit blijkt uit de “Monitor arbeidsongevallen in de bouw 2009″ van Arbouw.

In totaal kregen ruim 8400 werknemers een arbeidsongeval. Het gemiddelde arbeidsongeval percentage in de bouw in 2009 is 4,1% en dat is iets hoger dan de 4,0% in 2008. Omdat de gemiddelde verzuimduur per arbeidsongeval en het aantal werknemers in de bouwnijverheid is gedaald zijn de geschatte arbeidskosten 15 miljoen euro minder dan in 2008.

Posted in Arbeidsongeval, Bedrijfsongeval | Leave a comment

OVV onderzoekt instorten woon-winkeltoren

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is een onderzoek begonnen naar het gedeeltelijk instorten van de woon-winkeltoren in aanbouw aan de Hennekijnstraat in Rotterdam. Dat maakte een woordvoerder van de onderzoeksraad vrijdag 22 oktober bekend.

Ter plaatse verzamelt de raad nu feiten over de vloerdelen die het donderdagmiddag 21 oktober begaven nadat bouwvakkers beton hadden gestort. Ook betrokkenen bij het bedrijfsongeval worden gehoord. Na de eerste resultaten besluit de onderzoeksraad of de kwestie verder wordt onderzocht. Volgens de woordvoerder is dat wel te verwachten. De bouwsector kan veel leren van fouten die op dit soort constructieplaatsen worden gemaakt, zo stelt hij. Dat is voor de OVV reden te meer om een rapport uit te brengen met aanbevelingen voor de toekomst.

Posted in Arbeidsongeval, Bedrijfsongeval | Leave a comment