Category Archives: Kopstaart-botsing

Aanrijding scooter letselschade

Als u een ongeluk heeft gehad met de scooter, wilt u natuurlijk dat de schade die u heeft geleden vergoed wordt. De schade moet mede worden vergoed door de verzekeraar, maar ook door de veroorzaker van het ongeluk.

 

Gevolgen ongeluk met scooter

Posted in Aanrijding, Aanrijding van achteren, Aansprakelijkheid, Ernstig letsel, Kopstaart-botsing, Letsel, Letsel schadevergoeding, Letselschade, Licht letsel, Ongeluk, Ongeval, Schadevergoeding, Scooterongeluk, Verkeersongeval, Verkeersongevallen | Comments Off

Aanrijding voor stoplicht

Het komt geregeld voor dat iemand keurig netjes stopt voor het stoplicht en dan van achteren wordt aangereden. Soms komt dit omdat de achterliggende bestuurder niet heeft opgelet, maar soms ligt de schuld ook deels bij uzelf omdat u onverwachts stevig op de rem trapt bij oranje licht.

Aanrijding voor stoplicht, wie is er schuldig?

Degene die u van achter heeft aangereden is altijd schuldig aan het ongeval, want in artikel 19  van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens staat dat een bestuurder in staat moet zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarop hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is. Toch kan het zijn dat een deel van de schuld bij u wordt gelegd. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u abrupt heeft geremd voor het oranje stoplicht terwijl de achterligger er redelijkerwijs van uit had kunnen gaan dat u wel door zou rijden.

Posted in | Leave a comment

Kop-staart botsing

Schadevergoeding Kop-staartbotsing? Scroll dan naar onderaan de pagina!

Schadevergoeding kop-staartbotsingIn Velserbroek is bij een kop-staartbotsing tussen een personenwagen en een busje een jonge man, inzittende van een personenwagen, gewond geraakt. Beide bestuurders van beide auto’s bleven ongedeerd bij het auto-ongeluk.

Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is hij overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De aard van het letsel is nog niet bekend.

Whiplash klachten
Jaarlijks lopen veel mensen van een kop-staartbotsing letsel op. Vaak gaat het om whiplash klachten, ook wel omschreven als nekklachten. Bij nekklachten komen vaak klachten als:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Vergeetachtigheid
  • Slecht slapen
Posted in Kopstaart-botsing, Schadevergoeding | Comments Off

Aanrijding van achteren in Coentunnel met 8 auto’s

Aanrijding van achterenBij een aanrijding van achteren in de Coentunnel bij Amsterdam zijn acht auto’s betrokken geraakt. Eén bestuurder is met whiplash klachten naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel bij overige bestuurders/inzittenden is nog onbekend.

In eerste instantie ontstond er een kop-staartbotsing met vier auto’s in de tunnel op de A1. Vervolgens botsten er nog 3 auto’s achterop het stilstaande viertal.

In verband met het verkeersongeval is de Coentunnel een uur lang gesloten geweest voor het verkeer in de richting naar Den Haag.

Posted in Aanrijding van achteren, Kopstaart-botsing | Comments Off

Dubbele kopstaart-botsing in Odiliapeel

In het Brabantse plaatsje Odiliapeel heeft een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij drie auto’s tegen elkaar zijn gebotst.

Kopstaart-botsing OdiliapeelHet ongeluk gebeurde toen de bestuurder van de voorste wagen plots en om een nog onbekende reden op de rem trapte. De twee achter hem rijdende auto’s botsten daarbij op elkaar. Waarnaar de auto die achter de voorste auto reed vervolgens frontaal botste op zijn voorganger.

Er is sprake van een enorme materiële schade aan de auto’s. De hulpdiensten hebben nog geen verklaring afgelegd omtrent de aard van het letsel bij betrokkenen.

Posted in Kopstaart-botsing | Comments Off

Aanrijding van achteren

Heb ik recht op schadevergoeding bij een aanrijding van achteren?

Als u een aanrijding van achteren heeft gehad dan is degenen die achterop reed bijna altijd schuldig. Dit betekend dat zij juridisch gezien aansprakelijk gesteld kunnen worden voor alle schade die u heeft opgelopen door het verkeersongeval. De schade betreft zowel materiële schade (o.a. schade aan uw auto) als immateriële schade (letselschade). De letselschade komt bij een aanrijding van achteren vaak voort uit whiplash klachten.

Wat te doen bij een aanrijding van achteren

Aanrijding van achteren

Posted in | Leave a comment