Category Archives: Medische aspecten

Letselschade door een MOM-prothese

opzioni binarie pattern Medisch falenDe MOM-prothese (oftewel metaal-op-metaal prothese) is een prothese waarbij gebruik wordt gemaakt van een metalen kop die beweegt in een metalen kop. Hierbij kunnen kleine metaaldeeltjes loslaten en in het lichaam terecht komen. Deze metaaldeeltjes zwerven hierna door het lichaam en kunnen dan allerlei klachten gaan geven zoals zwellingen, ontstekingen, bewegingsbeperking, botverlies en pseudotumoren.

http://mieto.fi/?loask=trading-binario-postepay&802=8e

Geplaatst voor 2012

buy cytotec online fast delivery in Fresno California Sinds 2012 adviseert de Nederlandse Orthopedische Vereniging geen MOM-protheses meer te plaatsen en zijn alle ziekenhuizen in Nederland gestopt met het plaatsen van deze heuprotheses. Hierna zijn alle patiënten met een MOM-prothese door hun ziekenhuis en orthopedisch chirurg geïnformeerd en gecontroleerd. Toch lopen er nog vrij veel mensen rond met een MOM-prothese.

trading automatico futures
Posted in Medische aspecten, Medische fout, Medische misser | Comments Off

Schadeclaim na ivf-fout

http://mieto.fi/?loask=opzioni-binarie-mediolanum&c71=33 Ziekenhuis na ongevalFouten gemaakt in een ivf-laboraturium, waardoor vrouwen bevrucht worden met het zaad van een verkeerde man. Het zou niet mogen gebeuren, maar helaas komt het toch voor. Laboratoriumpersoneel dat tijdens de procedure het regelement niet volledig naleeft en apparatuur meerdere keren gebruikt. Als cliënt mag je er op rekenen dat de geldende protocollen in acht worden genomen en dat dit niet voorkomt.

Posted in Medische aspecten, Medische fout, Medische misser | Comments Off

Onduidelijkheid over klachten na HPV-vaccin

click here Het HPV-vaccin wordt sinds 2009 gegeven aan meisjes vanaf 12 jaar. Het is een vaccinatie tegen een bepaalde vorm van baarmoederhalskanker (Humaan Papilloma Virus). Veel meisjes hebben last van bijwerkingen. In de meeste gevallen zijn deze bijwerkingen kortdurend maar af en toe lijkt het vaccin ook langdurige klachten te geven. De klachten waar het hier om gaat zijn extreme vermoeidheid, chronische hoofdpijn en vaak bijna flauwvallen.

http://tinyiron.net/?serpantin=opcje-binarne-w-jakich-godzinach&7c0=be Sinds 2014 wordt dit vaccin in Japan niet meer gegeven vanwege de kans op nadelige bijwerkingen.

Posted in Medische aspecten, Medische fout, Medische misser | Leave a comment

Ziekenhuis betaalt € 350.000,= na medische fout

esempi di sistema binario Het ziekenhuis van de Universiteit van Utrecht (het UMCG) betaalt een recordbedrag aan smartengeld aan een patiënt die het slachtoffer werd van een medische fout. Een bedrag van maar liefst €350.000,=. Een hoog bedrag, maar hiermee kan het slachtoffer helaas de tijd niet terugdraaien. Het vergoed niet het aangedane leed.

Ziekenhuis betaalt na medische fout

http://hickscountry.com/sitemap-pt-page-2014-09.xml Het gaat in dit geval om een vrouw die in 2011, werd getest op baarmoederhalskanker. Er werden kwaadaardige cellen gevonden, maar deze uitslag is door een fout nooit gelezen en dus ook nooit doorgegeven aan de patiënte. Pas twee jaar later werd de uitslag per toeval gevonden en de patiënte behandeld. Inmiddels is de patiënte ongeneeslijk ziek en heeft ze nog hooguit een jaar te leven.

Posted in Bedrijfsongeval, Medische aspecten, Medische fout, Medische misser | Leave a comment

Letselschade door medische fout

Tastylia, Tadalafil Oral Strip Schade en aansprakelijkheidWanneer er naar aanleiding van een medische fout een letselschade optreedt en hierna een claim door het slachtoffer wordt ingediend, doen zich regelmatig problemen voor.

tutti i siti di trading Veel patiënten hebben hierdoor een negatieve ervaring opgelopen. Een onwenselijke situatie.

GOMA

follow link Dit was in 2010 aanleiding om de GOMA (Gedragscode Openheid Medische Aansprakelijkheid) op te stellen. Deze gedragscode geeft aanbevelingen die betrekking hebben op de communicatie tussen patiënt en zorgaanbieder en op de afhandeling en behandeling van een klacht en eventueel de daaruit voortkomende claim.

Posted in Bedrijfsongeval, Medische aspecten, Medische fout, Medische misser | Leave a comment