Aanrijding op een kruising

Aanrijdingen op kruisingen komen vaak voor en de schuldvraag hierbij wordt bepaald door de verkeersregels ter plaatse. Is er sprake van een gelijkwaardige kruising of zijn er verkeersborden, haaientanden, stoplichten of andere markeringen op de weg te vinden?

Gelijkwaardige kruising

Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts voorrang. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen:

    • wanneer een onverharde weg een verharde weg kruist, heeft de persoon op de verharde weg voorrang
    • een tram heeft altijd voorrang, evenals politie, brandweerauto’s en ambulances met zwaailicht en sirene
    • een colonne (militairen, begrafenisstoet) moet u wanneer deze zich eenmaal op de kruising bevindt altijd in zijn geheel laten passeren, ook wanneer deze van links komt.

 

Verkeerstekens

Wanneer er verkeerstekens aanwezig zijn, moet u de aanwijzingen van deze verkeerstekens opvolgen. Haaientanden betekent stoppen, evenals een stopbord of een rood licht.

Wanneer er sprake is van een aansprakelijke tegenpartij

Wanneer er sprake is van letselschade, moet u altijd de politie waarschuwen. Laat u niet verleiden tot het onderling regelen van de schade.

Vul een schadeformulier in, maak zoveel mogelijk foto’s van de situatie en noteer naam en adres van eventuele getuigen.

Na het ongeval kunt u het beste contact opnemen met een letselschade specialist. Deze spreekt de zaak met u door en gaat indien gewenst voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Hierna is het zaak dat de verzekeraar van de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent. Pas daarna kan er verder gesproken worden over een schadevergoeding.

Advies nodig?

Letselschade-Claim werkt door heel Nederland. Wanneer u letselschade heeft opgelopen en advies nodig heeft, kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op om de zaak met u door te spreken. Dit alles kosteloos en vrijblijvend.

Gratis letselschade advies!

Start typing and press Enter to search