Aanrijding van achteren, schadevergoeding?

Wanneer u van achteren bent aangereden, is de achterliggende bestuurder in vrijwel alle gevallen verantwoordelijk voor de schade. Vooral bij een aanrijding van achteren is het zaak om bij medische klachten even een dokter te bezoeken. Door de slingerbeweging die het hoofd maakt ten opzichte van het lichaam bij dit soort

aanrijdingen ontstaan vaak klachten die in de eerste instantie lijken mee te vallen, maar u uiteindelijk toch ernstig kunnen belemmeren in uw dagelijks functioneren.

Veel voorkomende klachten

Bij een aanrijding van achteren worden de meeste klachten veroorzaakt door de slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van het lichaam.

Dit kan diverse klachten geven, zoals:

  • Pijn in de nek en een stijve nek
  • Hoofdpijn
  • Problemen met het geheugen en het concentreren
  • Klachten over wazig zien, minder zien of horen en oorsuizen
  • Pijn in de rug en/of schouders
  • Een prikkend of doof gevoel in vingers, handen en armen
  • Problemen met slapen, waardoor vermoeidheid ontstaat
  • Duizelingen en hierbij soms misselijkheid
  • Angst in het verkeer

Schade claimen na aanrijding van achteren

Noteer na een ongeval altijd de gegevens op het schadeformulier. Vergelijk deze persoonsgegevens met het paspoort van de dader en controleer of het nummerbord van de tegenpartij correct op het formulier staat.

Bezoek na het ongeval altijd een huisarts wanneer u lichamelijke klachten heeft. Hoe minimaal deze klachten ook zijn. U weet nooit wat hieruit kan voortvloeien en wanneer u een huisarts heeft bezocht, staat uw zaak sterker.

Aansprakelijkheid

Volgens Artikel 19 van het Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels is de achterliggende partij aansprakelijk bij een aanrijding van achteren. Er wordt van uitgegaan dat deze onvoldoende afstand heeft bewaard. Wanneer deze automobilist het niet eens is met dit gegeven, dan zal deze zelf moeten bewijzen dat er een andere oorzaak van het ongeval was. Deze oorzaak zou dan een verkeersfout van uzelf kunnen zijn, waardoor u ineens onverwachts op de remmen bent gaan staan.

Gratis juridische bijstand

Wanneer u advies nodig heeft, krijgt u die van ons. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in. Eén van onze letselschadespecialisten neemt dan binnen 24 uur contact met u op. De zaak wordt met u doorgesproken en hieruit volgt een advies. Na dit advies kunt u de zaak desgewenst door ons in behandeling laten nemen. In de meeste gevallen kost u dit niets, omdat onze kosten worden meegenomen in de letselschadevergoeding.

Gratis letselschade advies!

Start typing and press Enter to search