Letselschade door aanrijding voor een stoplicht

Aanrijding voor stoplicht

Aanrijding voor stoplicht

“Aanrijding voor stoplicht.. het gebeurde in een split-second, maar ik heb er nog steeds hevige pijnen van”. Het komt geregeld voor dat iemand keurig netjes stopt voor het stoplicht en dan van achteren wordt aangereden. Soms komt dit omdat de achterliggende bestuurder niet heeft opgelet, maar soms ligt de schuld ook deels bij de bestuurder van de voorste auto omdat hij/zij onverwachts stevig op de rem trapt bij oranje licht.

Aanrijding voor stoplicht, wie is er schuldig?

Degene die u van achter heeft aangereden is altijd schuldig aan het ongeval, want in artikel 19  van het Reglement verkeersregels en Verkeerstekens staat dat een bestuurder in staat moet zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarop hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is. Toch kan het zijn dat een deel van de schuld bij u wordt gelegd. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u abrupt heeft geremd voor het oranje stoplicht terwijl de achterligger er redelijkerwijs van uit had kunnen gaan dat u wel door zou rijden. De bewijslast ligt wel bij de achterop rijdende partij.

Bewijslast whiplash

Een whiplash is wat lastiger te bewijzen en daarom is het verstandig om een letselschade jurist in te schakelen. Deze kijkt met u mee en samen kunt een stevig dossier aanleggen om uw zaak te onderbouwen.

Letselschade-claim heeft veel ervaring met mensen die letselschade hebben opgelopen. Voor gratis en vrijblijvend advies kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Letselschade jurist inschakelen

De meest voorkomende klacht bij zo’n kop-staartbotsing is een whiplash, ook wel cervicaal acceleratie-deceleratie letsel genoemd. De impact van dit letsel op het slachtoffer is enorm. Het slachtoffer voelt zich ellendig terwijl er voor buitenstaanders eigenlijk niets te zien is. Dit zorgt voor veel onbegrip en vaak onderschatten andere mensen de klachten.

Scroll naar boven