Ergonomisch kussen

Veel van onze cliënten hebben te kampen met nekklachten. Vaak zijn deze klachten (acuut) ontstaan door een verkeersongeval. Hoofdpijn, uitstraling van de nekpijn naar schouders en bovenrug, slapeloosheid en slecht kunnen concentreren zijn gerelateerde klachten.

We zien het als onze missie om mensen te ontzorgen bij de juridische afwikkeling van letselschade. Daar ligt onze kracht. Het medische traject van onze cliënten loopt gewoon via de huisarts, arts in het ziekenhuis of de verschillen therapeuten. Maar omdat wij veel in contact staan met mensen die kampen met soortgelijke klachten (nekklachten/whiplash klachten) delen we graag tips die voor verlichting kunnen zorgen.

Waar dient een goed ergonomisch kussen aan te voldoen

Materiaal
De meeste hoogwaardig ergonomische kussens zijn gemaakt van latex. Het materiaal vormt zich naar de contouren van uw nek en biedt goede ondersteuning.

Ergonomisch kussen hoge en lage kant
Ergonomisch kussen met hoge en lage kant

Model
Sommige kussens hebben een hoge en een lage kant. Dat is prettig omdat u dan zelf kunt ondervinden welke zijde het best bij uw lichaam en slaappositie past.  Wanneer u op uw zij gaat liggen dan heeft u een hogere ondersteuning nodig dan wanneer u op uw rug ligt. Vandaar dat goede ergonomische kussens zones hebben. In het midden de zone voor de rugligging en aan de linker en rechter kant zones voor de zijligging.

Antibacteriële werking
Verder zijn er zogenaamde antibacteriële kussens verkrijgbaar. Er zit dan een antibacteriële stof verwerkt in de hoes van het kussen. Dit zorgt ervoor dat uw kussen relatief bacterie vrij blijft.

Ergonomisch kussen met cooling
Ergonomisch kussen dat verkoeling biedt

Verkoeling
Omdat latex sterk isolerend is kan een kussen zonder verkoelingstechniek nogal warm worden. Om dit op te lossen zijn er verschillende ergonomische kussens met een verkoelingstechnologie op de markt.

Sommige kussens werken met cooling gel en andere kussens zijn voorzien van een speciale verkoelende hoes. Er zit dan een stof in die warmte geleid naar koelere zones van het kussen.

Slaappositie

Als u nekpijn ervaart – vooral als u op uw buik slaapt – dan kan kan het veranderen van uw slaappositie een groot verschil maken.  Onderzoek toont namelijk aan dat op je buik slapen nekklachten en rugklachten kan veroorzaken. De beste slaaphouding om nekpijn te voorkomen is de rugligging en zijligging,

Dat gezegd hebbende, een ergonomisch hoofdkussen kan het herstel van nekklachten ook sterk bevorderen. Algemeen geldt dat een afgerond kussen om de natuurlijke kromming van uw wervelkolom te ondersteunen klachten kan verminderen.
Ergonomisch kussen bevordert herstel van nekklachten/whiplash

Scroll naar boven