Inkomensschade na ongeval

Wanneer u inkomensschade heeft door een ongeval met letsel kunt u vaak een schadevergoeding aanvragen. U dit artikel informeren wij u m.b.t. de mogelijkheden voor schadevergoeding m.b.t. inkomensschade.

In geval u door letsel uw werk niet meer kan uitvoeren kan er inkomensschade optreden. Er zijn verschilllende mogelijkheden om inkomensschade vergoed te krijgen na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout.

Inkomensschade verhalen bij tegenpartij

InkomensschadeU kunt een vergoeding voor inkomsschade bij de tegenpartij claimen wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval.

Wanneer u bijvoorbeeld een whiplash heeft door een aanrijding van achteren dan is de tegenpartij aansprakelijk voor het ongeval. De materiële schade en de immateriële schade (letselschade) die u als whiplash slachtoffer heeft dient dan vergoed te worden door de tegenpartij. Wel is het van groot belang dat het causaal verband tussen het ongeval en het letsel aangetoont kan worden.


Inkomensschade verhalen bij eigen verzekeraar

Als u inkomensschade heeft omdat u betrokken bent bij een ongeval waarvoor uzelf aansprakelijk bent, kunt u uw schade mogelijkerwijs vergoed krijgen door een eigen verzekeraar. Zelfstandigen lopen nogal eens direkt financiële schade op wanneer ze hun werk niet meer kunnen uitvoeren. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan in dergelijke gevallen dekking bieden voor de schade/letselschade.

Zelf inkomensschade na een ongeval? Neem dan gerust even contact met ons op via onderstaand mailformulier. Binnen 24 uur nemen we samen met u uw situatie door en informeren u m.b.t. schadevergoeding voor inkomensschade en andere schade na ongevallen.

Gratis letselschade advies!

Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

Hoe beoordeeld u deze pagina