Letsel vergoeding whiplash

Iedere letsel vergoeding is maatwerk en vooral bij een niet objectiveerbare aandoening, zoals een whiplash is het belangrijk dat er een ervaren letselschade specialist bij betrokken is.

Een whiplash kan veroorzaakt worden door diverse ongevallen, maar de meest voorkomende oorzaak van een whiplash is de zogenaamde kop-staart botsing, waarbij sprake is van een hevige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van het lichaam. Hierdoor verrekken de spieren en de gewrichtsbanden in het gebied rond de wervelkolom van de nek, soms met doorwerking in de schouders of rug.

Whiplash bewijzen

Bij een whiplash is de letselschade over het algemeen niet vast te stellen met behulp van een röntgenfoto, MRI-scan of CT-scan. Ook het verloop van het genezingsproces verschilt per persoon. De één is na zes maanden klachtenvrij, de ander pas na twee jaar en helaas is er ook een groep van 20% die blijvende klachten houdt.

Whiplash klachten zijn zeer divers en kunnen bestaan uit:

  • Pijnklachten in de nek, hoofdpijn, rugpijn en pijn in de schouders
  • Tintelingen in de armen en benen
  • Problemen met slapen, concentreren en het geheugen
  • Duizelingen, misselijkheid en vermoeidheid
  • Problemen met zien en horen

Hoogte van de schadevergoeding

De schadevergoeding bij een whiplash bestaat uit een vergoeding voor de gemaakte kosten en uit smartengeld. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de ernst van het letsel, de duur van het herstel, eventuele toekomstige beperkingen en de invloed die het ongeval heeft gehad op uw loopbaan en uw privéleven.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij letselschade? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Gratis en vrijblijvend!

Scroll naar boven