Letselschade bij een aanrijding

Letselschade bij een aanrijding of ander soort ongeval is niet altijd direct duidelijk. Soms denkt u dat het allemaal wel meevalt. Op het moment van het ongeval heeft u hooguit een stijve nek, maar later blijkt dat er sprake is van een whiplash. Wat kunt u doen bij letselschade na een aanrijding?

Onderschat nooit uw klachten van letselschade bij een aanrijding

Na een aanrijding brengt u eerst uzelf en andere betrokkenen in veiligheid en belt u 112 om politie-assistentie te vragen. Ga niet onderling de schade regelen, maar geef direct aan als u last heeft van uw nek of andere klachten. Bij een licht ongeval zonder lichamelijk letsel of andere letselschade en alleen wat blikschade na de aanrijding, hoeft u de politie niet te bellen.

Wat doet u direct na het ongeval?

  • Eerst brengt u uzelf en andere betrokkenen in veiligheid en neemt u contact op met de hulpdiensten.
  • Hierna noteert u de gegevens van eventuele getuigen. Denk hierbij aan naam, adres en kenteken. Doe dit voordat de getuigen verdwenen zijn.
  • Vul samen met de tegenpartij het Europees Schadeformulier in.
  • Wijs de politie eventueel op remsporen of andere zaken die in uw voordeel pleiten, zodat deze zeker worden opgenomen in het proces-verbaal.
  • Bezoek zo snel mogelijk een dokter, ook bij lichte klachten zodat hier een aantekening van wordt gemaakt in uw medisch dossier.

Voorschot bij letselschade

Er zijn een aantal richtlijnen waar u in geval van een voorschot van uw letselschadevergoeding aan moet denken, zoals:

  • Een vast bedrag per dagopname in een ziekenhuis.
  • Een vast bedrag per dagopname in een revalidatiekliniek.
  • Een vast bedrag voor het onderhoud aan de eigen woning (zelfredzaamheid), rekening houden met huur- of koophuis, wel of geen tuin en flat of vrijstaande woning.
  • Een normbedrag voor huishoudelijke hulp, afhankelijk van de mate van beperking door het ongeval.
  • Een bedrag volgens de rekentabel voor het wegvallen van een gezinsinkomen in geval van overlijden.

Met behulp van bovenstaande richtlijnen en de vastgestelde bedragen die hier tegenover staan, berekent uw letselschadespecialist waar u ongeveer recht op heeft. Na het aansprakelijk stellen van de schuldige tegenpartij bij letselschade na een aanrijding, kan uw letselschadespecialist deze berekening gebruiken om hiermee een voorschot aan te vragen. Hierdoor komt u niet voor onnodige financiële zorgen te staan. Natuurlijk moet u er wel rekening mee houden dat dit voorschot afgetrokken wordt van de uiteindelijke schade-uitkering. Dus het is mogelijk dat deze lager uitvalt.

Ontvang gratis en vrijblijvend advies

Heeft u hulp nodig bij letselschade na een aanrijding? Dan zit u bij Letselschade-Claim goed. Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Wij voorzien u vervolgens van gratis en vrijblijvend advies en analyseren uw situatie. Ook kunt ook contact met ons opnemen via 035 711 0484 of info@letselschade-claim.nl.

Scroll naar boven