Letselschade motorongeluk

Motorongelukken zijn vaak ernstig. Dit omdat de bestuurder van een motor niet omgeven wordt door een chassis en dus redelijk onbeschermd zit. Daarnaast wordt een motorrijder door de overige weggebruikers bij het wisselen van een rijstrook geregeld over het hoofd gezien.

Motorongeluk en letsel voorkomen

Kijken, opletten en anticiperen, dat is belangrijk voor een motorrijder. Zorg dus als eerste dat u alles goed kan zien. Uw vizier is schoon, voor de zon is er een zonnebril en voor ’s nachts, bij hevige regenval en in de mist draagt u een bril met gele glazen. Deze nachtbril/mistbril voorkomt hinderlijke schitteringen en draagt bij aan de verkeersveiligheid. Probeer uzelf te oefenen in het voorspellen van verkeerssituaties. Iemand die voortdurend in zijn achteruitkijkspiegel zit te kijken op de snelweg, wil waarschijnlijk van rijstrook wisselen. Niet iedereen gebruikt hierbij ook nog zijn knipperlicht. Oefen vooral met ver te kijken, zodat u een wijd overzicht houdt en meer ziet dan het wegdek voor uw voorwiel.

Beschermende kleding

Maak gebruik van beschermende kleding zoals een goed passende helm die niet ouder is dan vijf jaar en draag altijd handschoenen. Schoenen op een motor horen hoog te zijn en uw enkels te bedekken. Daarnaast moeten ze stevig zijn. Dit is de minimale vereiste waar uw kleding aan moet voldoen. Verder is het verstandig om motorkleding te dragen, die u beschermt bij een onzachte glijpartij over het wegdek. Er gaat hierbij niets boven een leren motorpak, het liefst met beschermstukken op de juiste plaatsen (schouders, knieën en ellenbogen).

Advies nodig

Wanneer u letselschade heeft opgelopen bij een motorongeluk, kunt u hier meer informatie vinden over schadevergoeding na een motorongeluk. Wilt u advies op maat, dan vult u onderstaand formulier in en dan neemt één van onze letselschadespecialisten binnen 24 uur contact met u op. Advies van Letselschade-Claim is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Scroll naar boven