Letselschadevergoeding vrouwen

Gelijke rechten voor man en vrouw gaat nog steeds niet helemaal op. Dat is zichtbaar in het verschil in verdiensten tussen de beide seksen, maar ook bij het vaststellen van de hoogte van de letselschadevergoeding. Vaak werd in het verleden uitgegaan van een kinderwens bij vrouwen, waardoor ze mogelijk in de toekomst minder gaat werken of wordt er weinig rekening gehouden met het werk wat de vrouw thuis verzet en waarvoor na het ongeval standaard hulp moet worden ingehuurd of beroep op mantelzorgers moet worden gedaan. Sinds 2014 is het verboden om onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen bij het bepalen van de hoogte van een schadevergoeding. Dit is in strijd met de Algemene wet gelijke behandeling (AMWB). Sindsdien is er heel wat verbeterd.

Letselschadevergoeding berekenen

Toch blijkt in het geval van schadevergoeding berekenen vaak dat een huisvrouw op minder vergoeding kan rekenen. Er valt immers geen inkomen weg en de waarde van het werk wat thuis verzet wordt, staat laag aangeschreven. Ook wordt er geen rekening gehouden met de toekomst, waarin er misschien weer wel sprake geweest zou zijn van betaald werk.

Letselschade specialist

Bij letselschade-claim zijn alle slachtoffers uniek, maar worden ze wel gelijkwaardig beoordeeld en behandeld en wordt voor ieder slachtoffer geprobeerd een acceptabele schadevergoeding te verkrijgen. Onze cliënten staan voorop. Samen met u gaan wij door het letselschade traject. Terwijl wij u bijstaan, kunt u zich richten op uw herstel.

Kosteloos letselschadevergoeding claimen

Wilt u met ons van gedachten wisselen over uw schadeclaim? Vul dan onderstaand mailformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met u bespreken wij uw situatie. Na interne analyse met onze letselschadespecialist brengen wij een helder en kosteloos advies uit. Uw mogelijkheden m.b.t. het claimen van een schadevergoeding zullen we dan kenbaar maken.

Scroll naar boven