Schadevergoeding auto-ongeluk

Schadevergoeding voor een auto-ongeluk

Een auto-ongeluk kan zowel fysieke als emotionele schade veroorzaken. Het is belangrijk om te weten of u recht heeft op een schadevergoeding en hoe u deze vergoeding kunt verkrijgen. In dit artikel geven we antwoord op veel gestelde vragen en geven we u praktische tips en advies.

Heeft u recht op schadevergoeding bij een auto-ongeluk?


Wanneer u letsel heeft opgelopen bij een auto-ongeluk, kunt u in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van het letsel, de aansprakelijkheid van de tegenpartij en de verzekering die geldt. Onze letselschade advocaat kan u hier meer over vertellen.

Wat is een whiplash en waarom is het zo lastig?

Een whiplash is een letsel dat ontstaat bij een auto-ongeluk door snelle en plotselinge bewegingen van het hoofd en de nek. Het is niet zichtbaar van buitenaf en kan daarom moeilijk te verklaren zijn. Voor het slachtoffer van een whiplash kan het lastig zijn om op begrip te stuiten, maar onze letselschade advocaat weet hier alles van en staat u graag bij.

Wat kunt u verwachten in een letselschadezaak met auto-ongeluk

Laten we een voorbeeld geven van een letselschadezaak met een auto-ongeluk. Stel, u heeft een auto-ongeluk gehad en bent hierdoor whiplash en andere letselschade opgelopen. Onze letselschade advocaat heeft het voor u opgepakt.

Onze letselschade specialist voert de letselschadezaak uit in de volgende stappen:

Stap 1: Inventarisatie Onze letselschade specialist begint met het verzamelen van alle relevante informatie over het auto-ongeluk en uw letselschade. Hierbij worden onder andere de politierapporten, verzekeringsgegevens en medische rapporten geanalyseerd.

Stap 2: Beoordeling Op basis van de verzamelde informatie beoordeelt onze letselschade advocaat of er een schadeclaim ingediend kan worden. Hierbij wordt gekeken naar de aansprakelijkheid, de omvang van de letselschade en of er sprake is van een geldige verzekering.

Stap 3: Onderhandeling Wanneer er een schadeclaim ingediend kan worden, zal onze letselschade advocaat in overleg treden met de verzekeraar of de aansprakelijke partij. Hierbij zal onze advocaat er alles aan doen om het hoogst mogelijke schadebedrag voor u te verkrijgen.

Stap 4: Afwikkeling Na de onderhandelingen zal onze letselschade specialist of letselschade advocaat er alles aan doen om de schadevergoeding zo snel mogelijk uitbetaald te krijgen. Hierbij worden afspraken vastgelegd over de betaling en eventuele verdere procedures.

Stap 5: Aftercare Onze letselschade advocaat zal ook na de uitbetaling van de schadevergoeding u ondersteunen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld begeleiding bij het verder verwerken van het auto-ongeluk en de letselschade.

Gratis letselschade advies aanvragen

Wilt u meer weten over uw rechten en mogelijkheden bij een auto-ongeluk? Neem dan contact met ons op voor gratis letselschade advies. Onze letselschade advocaat staat u graag te woord en beantwoordt uw vragen. Aarzel niet en neem contact op voor een persoonlijk gesprek.

Wat zijn de schadeposten bij een auto-ongeluk?

Bij een auto-ongeluk kunnen verschillende soorten schade ontstaan, die onderverdeeld kunnen worden in materiële en immateriële schade. Materiële schade betreft de schade aan uw auto, bijvoorbeeld beschadiging aan de carrosserie, vervanging van onderdelen of de waardevermindering van de auto. Deze schade kan gemakkelijk berekend worden door middel van bijvoorbeeld een taxatierapport.

Verschil materiële schade en immateriële schade

Immateriële schade daarentegen is moeilijker in geld uit te drukken en omvat bijvoorbeeld pijn, verdriet, angst en letsel. Het is belangrijk te realiseren dat immateriële schade eveneens een deel uitmaakt van de schade bij een auto-ongeluk en dat hier vaak een schadevergoeding voor wordt gevorderd. Bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding voor immateriële schade wordt rekening gehouden met onder meer de duur van de pijn, de verdere levensverwachting en de verandering in de levenskwaliteit van het slachtoffer.

Scroll naar boven