Schadevergoeding eisen

Schadevergoeding eisen na een verkeersongeval, arbeidsongeval of medische falen is het specialisme van Letselschade-Claim. De letselschade die een slachtoffer van een ongeval op kan lopen heeft een niet te onderschatten invloed op het leven van het slachtoffer. Ongeacht het recht op letsel schadevergoeding.

Onderstaand vindt u de twee meest voorkomende situaties van schadevergoeding eisen na een ongeval.

  • Schadevergoeding eisen na ongeluk bij verzekeraar tegenpartij (aansprakelijkheid letselschade tegenpartij)
  • Schadevergoeding eisen na ongeluk bij eigen verzekeraar (eigen aansprakelijkheid)

Schadevergoeding eisen bij verzekeraar tegenpartij

Wanneer de aansprakelijkheid van een ongeval bij de tegenpartij ligt, dan kunt u schadevergoeding eisen bij de verzekeraar van de tegenpartij. De hoogte van schadevergoeding en letselschade hangt samen de ernst van het letsel en de gevolgschade.

Onder gevolgschade valt bijvoorbeeld; Medische kosten, juridische kosten, gederfd inkomen, hulp in huishouden etc. De hoogte

van letselschade kunt u als slachtoffer van een ongeval het beste laten brekebenen door een letselschade advocaat.

Schadevergoeding eisen bij eigen verzekeraar

Als u zelf aansprakelijk bent voor een ongeluk, dan kan een eigen verzekering voor letselschade uitkomst bieden. Het gaat dan om een zogenaamde inzittenden verzekering. Het eisen van schadevergoeding kunt u dan als slachtoffer zelf doen. U kunt er echter ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een letselschade advocaat. In het laatste geval bent u verzekerd van optimale belangenbehartiging.

Voor het eisen van schadevergoeding is bewijsmateriaal van groot belang. Bij een verkeersongeval dient een ingevuld Europees Schadeformulier of een politierapport meestal als bewijsmateriaal. Indien u zelf aansprakelijk bent voor het ongeval dan kan een eigen SVI of OIV verzekering uitkomst bieden. U kunt dan bij uw eigen verzekeraar schadevergoeding eisen.

  • SVI = Schadeverzekering Inzittenden
  • OIV = Ongevallen Inzittenden Verzekering

Een SVI verzekering dekt de daadwerkelijk schade van inzittenden. De OIV-verzekering dekt een vooraf afgesproken bedrag.

Zelf schadevergoeding eisen? Dan kunt u gebruik maken van een letselschade advocaat of specialist van Letslschade-Claim. Als u onderstaand mailformulier invult nemen wij uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met op. Samen bespreken we uw mogelijkheden m.b.t. schadevergoeding eisen voor uw letselschade.

Gratis letselschade advies!

Start typing and press Enter to search