Schadevergoeding kettingbotsing

Wanneer u terecht komt in een kettingbotsing is dit vrijwel altijd buiten uw schuld. Toch zit er bij een kettingbotsing een addertje onder het gras. U bent in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de schade van uw voorligger en de schade aan de voorkant van uw eigen auto, tenzij u kunt bewijzen dat deze schade veroorzaakt werd door degene die u van achter heeft aangereden.

Preventie van en kettingbotsing – Voldoende afstand houden

Het is vaak erg lastig om in een kettingbotsing te bewijzen dat u voldoende afstand heeft gehouden en dat u dus niet aansprakelijk bent voor de schade van degene voor u. Wanneer u wel voldoende afstand heeft gehouden, is het verstandig om contact op te nemen met een jurist. Deze kan de zaak voor u in behandeling nemen en ervoor zorgen dat u een rechtvaardige schadevergoeding ontvangt.

Verzekeringstechnisch geregeld

Het is zo geregeld dat de schade aan de voorkant van de auto en de schade van de auto waar u op bent gereden door uw verzekering betaald wordt en de schade van u wordt dan weer betaald door degene die u van achter heeft aangereden. Deze regeling is in uw voordeel en is gemaakt om ellenlange procedures te voorkomen.

Wat kunt u doen wanneer u betrokken raakt bij een kettingbotsing?

De eerste stap die u moet zetten wanneer u te maken krijgt met een kettingbotsing is het inschakelen van uw verzekering. Mocht het zo zijn dat u niet aansprakelijk bent voor de schade aan uw voorligger omdat deze werd veroorzaakt door degene die u van achteren aanreed, schakel dan hiernaast ook juridische bijstand in. Zeker wanneer u niet all-riks verzekerd bent, is het verstandig om zoveel mogelijk bewijzen van uw onschuld te verzamelen en juridische bijstand te zoeken. Mogelijke bewijzen van uw onschuld kunnen zijn:

  • het ingevulde schadeformulier
  • foto’s die u ter plaatse maakt
  • getuigenverklaringen
  • het proces verbaal van de politie.
Scroll naar boven