Schadevergoeding verkeersongeval

Schadevergoeding voor een verkeersongeval & Whiplash letselschade

Een verkeersongeval is een traumatische gebeurtenis die een blijvende impact kan hebben op het leven van het slachtoffer. Naast fysieke verwondingen kunnen slachtoffers ook te maken krijgen met psychische problemen en financiële problemen. Een belangrijk onderdeel van het herstelproces is het krijgen van een schadevergoeding voor het verkeersongeval. In dit artikel bespreken we alles over whiplash en letselschade en of u recht heeft op een schadevergoeding.

Whiplash klachten door een verkeersongeval

Een veelvoorkomend letsel na een verkeersongeval is whiplash. Whiplash is een overbelasting van de spieren en banden in de nek die ontstaat door een plotselinge beweging van het hoofd. Dit gebeurt meestal bij een achteropkomend verkeersongeval. Ondanks dat de overbelasting niet altijd objectief medisch aantoonbaar is, kunnen de klachten die het slachtoffer ervaart wel zeer heftig zijn. Slachtoffers van whiplash kunnen te maken krijgen met nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid en concentratieproblemen.

Andere letsels na een verkeersongeval

Naast whiplash kunnen slachtoffers na een verkeersongeval ook andere letsels ervaren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij bepaalde verwondingen aan de ruggengraat, borst en ledematen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een medische diagnose te krijgen en deze te laten onderbouwen door medische bewijzen.

Heb ik recht op schadevergoeding?

Of u recht heeft op een schadevergoeding na een verkeersongeval hangt af van verschillende factoren. Het is aan te raden om een letselschadespecialist te raadplegen om uw recht op schadevergoeding vast te stellen. In de tussentijd kunt u de volgende vragen beantwoorden om een indicatie te krijgen of u recht heeft op schadevergoeding:

1) Veroorzaakt het opgelopen letsel na het verkeersongeval een belemmering in functioneren?
2) Ligt de aansprakelijkheid voor het verkeersongeval bij de tegenpartij of bij uw eigen verzekeraar?
3) Is de letselschade nog niet verjaard?

Heeft u drie keer ja kunnen antwoorden? Dan heeft u vermoedelijk recht op een schadevergoeding voor uw verkeersongeval. Voor meer zekerheid kunt u via Letselschade-Claim kosteloos gebruik maken van de deskundigheid van één van Nederlands top letselschadespecialisten.

Schadevergoeding voor een verkeersongeval claimen?

Indien u vragen heeft omtrent het claimen van schadevergoeding nodigen wij u van harte uit om het mailformulier in te vullen.

Binnen 24 uur nemen wij dan contact op en bespreken uw situatie en recht op schadevergoeding. Een vooraanstaand letselschadespecialist analyseert beantwoordt uw vragen. Vervolgens brengen wij kosteloos advies uit m.b.t. mogelijkheden voor een rechtvaardige schadevergoeding.

Scroll naar boven