Whiplash schadevergoeding

Een Whiplash Schadevergoeding: Verzachting van Financiële Pijn

“Ik ben van achteren aangereden. Heb ik recht op schadevergoeding voor mijn whiplash?”

Ja. Als u slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en u heeft whiplash opgelopen, dan heeft u recht op schadevergoeding. De achterop rijdende partij is normaliter aansprakelijk voor letselschade van zijn voorganger. Whiplash is een vervelende en pijnlijke aandoening die vaak voorkomt bij verkeersongevallen en kan leiden tot fysieke en emotionele problemen. U kunt schadevergoeding aanvragen voor de medische kosten die u heeft gemaakt voor de behandeling van uw whiplash, evenals voor verlies aan inkomen en andere financiële verliezen die u heeft geleden door het ongeval.

Het is belangrijk om op te merken dat u binnen een bepaalde tijd moet handelen na het ongeval om in aanmerking te komen voor schadevergoeding. Het is daarom het beste om zo snel mogelijk een letselschade expert of advocaat in te schakelen die u kan bijstaan bij het aanvragen van schadevergoeding.

Een whiplash is een letsel aan de nek/rug ten gevolge van een ongeval of andere plotselinge gebeurtenis, waarbij het hoofd niet wordt ondersteund en het lichaam voor- of achteruit beweegt.

Whiplash slachtoffers hebben meestal een verkeersongeval gehad waarbij sprake is van een kop-staart botsing. Preventie bestaat dan ook uit goede hoofdsteunen in de auto. Ook het afstellen van hoofdsteunen op de juist hoogte is erg belangrijk.

Gelukkig herstellen de meeste mensen  van een whiplash. Helaas is er ook een groep whiplash patiënten die blijvende klachten heeft. Whiplash klachten zijn onder te verdelen in lichamelijk symptomen en aspecifieke symptomen:

Lichamelijke whiplash symptomen:

Whiplash vergoeding
  • Pijn in hoofd en nek
    • Stijfheid in de nek
    • Hoofdpijn
    • Ondefinieerbare pijnen in rug en ledematen

    Overige (aspecifieke) whiplash symptomen:

    • Slechte concentratie
    • Vergeetachtigheid
    • Stemmingswisselingen
    • Vermoeidheid
    • Tintelende vingers
    • Oorsuizingen (tinnitus)

    Whiplash gevolgen zijn veelal erg ingrijpend voor slachtoffers maar tegelijkertijd slecht waarneembaar door buitenstaanders. Vandaar dat whiplash patiënten te maken kunnen hebben met veel onbegrip. Dit maakt het bijzonder lastig om mee om te gaan.

    Whiplash schadevergoeding? Dan kunt u onderstaand mailformulier invullen.  Binnen 24 uur nemen wij contact met u op. Samen met u bespreken wij uw situatie. Na interne analyse met onze letselschadespecialist brengen wij een helder en kosteloos advies uit. Mogelijkheden m.b.t. het claimen van een whiplash schadevergoeding zullen we dan kenbaar maken.

    Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

    Voor meer informatie over whiplash en letselschade zie onderstaand:

    Scroll naar boven