11.000 Euro schadevergoeding geëist na moordpoging

“DILBEEK – Een 63-jarige Armeense man moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor de dubbele moordpoging op de schoonouders van zijn zoon.

De feiten speelden zich vorig jaar op 4 juni af in een appartement langs de Lenniksebaan. Aanleiding was dat de man niet akkoord was met het feit dat zijn schoondochter wilde scheiden van zijn zoon.

De man trok, gewapend met een pistool, naar de woonst van haar ouders. Het gesprek tussen de man en het echtpaar ontspoorde snel. Na een hevige woordenwisseling kwam het tot een schermutseling waarbij de man het bejaarde echtpaar neerschoot.

Een gerechtsdeskundige kwam tot de vaststelling dat de Armeen vier kogels afvuurde op het echtpaar. Beide slachtoffers werden met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ze overleefden de aanslag.

Het openbaar ministerie vroeg een celstraf van 12 jaar voor de man, die al 16 jaar in ons land woont. De slachtoffers vragen een morele schadevergoeding van 10.000 euro en een provisionele materiële schadevergoeding van 1.000 euro.

De rechtbank doet uitspraak op 8 april.”

Bron: Nieuwsblad

Scroll naar boven