FNV eist 335.000 euro schadevergoeding

AMSTERDAM (AFN) –  Na jarenlang procederen staat nu vast dat een man die door zijn werk de schildersziekte OPS heeft gekregen, recht heeft op schadevergoeding.

De kantonrechter bepaalde al in 2006 dat de werkgever schadevergoeding moest betalen. In januari 2008 bevestigde het gerechtshof dat vonnis en nu heeft ook de Hoge raad het verweer van de werkgever en diens verzekeraar afgewezen. De hoogte moet nog worden vastgesteld, maar FNV Bureau Beroepsziekten eist 335.000 euro, zo heeft de FNV donderdag gemeld.

De man werkte van 1988 tot 1999 als operator op de verfafdeling van lamellenfabriek Hunter Douglas in Rotterdam. Hij werd bij zijn werk dagelijks blootgesteld aan hoge concentraties oplosmiddelen. Na elf jaar viel hij op 34-jarige leeftijd uit met klachten van moeheid en vergeetachtigheid. Ook was hij snel geïrriteerd en somber. Eerder waren al leverfunctiestoornisssen vastgesteld. In 2001 werd de diagnose OPS gesteld, een ziekte die door oplosmiddelen kan worden veroorzaakt.

<strong>Bent u zelf slachtoffer van letselschade?</strong> Zo ja, dan kunt u onderstaand mailformulier invullen. Samen met u bespreken wij uw situatie binnen 24 uur. Na interne analyse met onze letselschadespecialist brengen wij een helder en kosteloos advies uit. Uw mogelijkheden m.b.t. het claimen van een schadevergoeding zullen we dan kenbaar maken.

Scroll naar boven