4.700 Euro schadevergoeding voor gebroken tand

“De rechtbank van eerste aanleg in Reims heeft de industriële beenhouwerij Jean Caby veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 4.700 euro aan een klant die zijn tand brak op een steentje dat in een worst van de vleesproducent verwerkt was. Dat meldt de advocaat van de onfortuinlijke vleeseter.

Pastaschotel
“In februari 2008 brak mijn cliënt zijn tand op een stukje kwarts van enkele millimeter terwijl hij een pastaschotel met worst at”, zei de advocaat van de eiser. “De steen kon alleen maar van de worst komen”.

Het gerechtelijk onderzoek bevestigde het oorzakelijk verband tussen de gebroken tand, de steen van 2,7 milimeter groot en de worst van producent Jean Caby.

Bedrijf kondigt beroep aan
Het bedrijf kondigde al aan in beroep te gaan tegen het oordeel van de rechtbank. “De industriële verwerking van onze vleeswaren bevat veel fijne filters waardoor het onmogelijk is dat een vreemd object zich in de worst kon bevinden”, zei de woordvoerder van Jean Caby.

Uitgegleden op slablad
De advocaat, Emmanuel Ludot, verdedigde in 2010 een vrouw die was uitgegleden over een slablad in de groenten- en fruitafdeling in een Carrefour-supermarkt. De Franse supermarktketen werd veroordeeld. (afp/eb)”

Bron: De Morgen

Scroll naar boven