Schadevergoeding Vervangen PIP-implantaten, 33% kan lekken/scheuren

Uit nieuw Brits onderzoek blijkt dat 33% van de PIP-borstimplantaten kan gaan lekken/scheuren. Uit eerder onderzoek zou blijken dat maximaal 5% van de PIP-implantaten zou kunnen scheuren.

Lekke PIP-borstimplantaten

Schadevergoeding lekke PIP-implantaatDe afgelopen tijd zijn er bij veel vrouwen  met PIP-borstprotheses lekke protheses geconstateerd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zou reeds in een eerder stadium op de hoogte zijn geweest van problemen met de implantaten. De IGZ zou onvoldoende actie hebben ondernomen.

Wanneer u PIP-implantaten heeft is het sterk aan te raden om uw borstprotheses te laten onderzoeken. Eventuele lekke implantaten kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken.

Schadevergoeding lekkende PIP-implantaten

Zorgverzekeraars hebben aangekondigd dat het vervangen van PIP-implantaten vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Maar buiten de kosten voor het vervangen van borstprotheses hebben patiënten te maken met meer kosten.

Na het inbrengen van borstprotheses wordt normaliter uitgegaan van 6 weken rust. Het hele proces van vervangen van implantaten en genezing kan veel kosten en gederfd inkomen met zich meebrengen.

Via Letselschade-Claim kunt u deze schade claimen. Vul gerust even onderstaand formulier in. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op en bespreken samen u rechten ten aanzien van schadevergoeding voor het vervangen van borstimplanten.

Scroll naar boven