Ombudsman pleit voor letselschadevergoeding slachtoffers Q-koorts

De nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer vindt dat slachtoffers van Q-koorts letselschadevergoeding vergoeding zouden moeten krijgen voor opgelopen letselschade.

Letselschade schadevergoeding Q-koorts

Zo’n twee jaar geleden hebben honderden mensen Q-koorts opgelopen. Q-koorts is een infectieziekte die van dieren op mensen kan worden overgedragen.

Veertig procent van de besmettingen leidt tot ziekteverschijnselen. Symptomen zijn stevige hoofdpijn, kouderillingen, transpiratie, spierpijn, misselijkheid en overgeven, diarree en verminderde hartslagfrequentie.

Patiënten zijn vaak in lastige situaties terechtgekomen. Veel patiënten zijn werkloos geworden. De ombudsman vindt dat patiënten die schade hebben opgelopen schadeloos gesteld moeten worden van letselschade. Zodoende pleit de ombudsman voor smartengeld en vergoeding voor immateriële schade van Q-koorts patiënten.

Scroll naar boven