Letselschade ad 22 miljoen voor ex-gedetineerde

In Amerika heeft een rechter in de staat New Mexico een gevangenis veroordeeld tot vergoeden van letselschade.  Ex-gedetineerde Stephen Slevin zat twee jaar vast in een cel van nog geen 2 bij 3,5 meter zonder enige vorm van proces.

Letselschade 22 miljoen onterechte gevangenisstrafDe man verloor veel gewicht door het weinige voedsel dat hij kreeg. Van medisch zorg was ook geen enkele sprake. De man werk medicatie voor zijn opgelopen depressie onthouden. Tandheelkundig werk moest de inmiddels ex-gedetineerde zelf maar uitvoeren, getuige het trekken van eigen tanden.

Hoogte letselschade

Zijn letselschade advocaat heeft goed werk geleverd.  De man is verheugd met de toekenning van 22 miljoen dollar schadevergoeding voor zijn letselschade. “De hoogte van de letsel schadevergoeding is niet het belangrijkste”, zo verklaarde hij. “Het gaat me vooral om erkenning van de situatie in de gevangenis. Bewaarders zagen dat ik hulpbehoevend was, maar niemand deed ook maar iets om mij te helpen. Ik wil dat deze praktijken stoppen in de Dona-Ana-County gevangenis.”

Scroll naar boven