Letselschade na ongeval

Letselschade na ongeval in verkeer

Letselschade na ongeval verkeerJaarlijks worden er zo’n 20.000 mensen met letselschade na een verkeersongeval medisch behandeld. Meer dan 600 slachtoffers lopen door ongevallen dodelijk letsel op.  Gelukkig is er sinds 1996 wel sprake van een halvering. De kop-staart botsing die vaak leidt tot een whiplash is één van de meest voorkomende ongevallen.

Letselschade na ongeval tijdens klussen

Het aantaal mensen met letselschade na klusongevallen neemt toe. Op jaarbasis vinden er zo’n 120.000 ongevallen met verwondingen tijdens kluswerkzaamheden plaats. Hierbij gaat het om letsel na ongevallen dat heeft geleid tot een medische behandeling.

Volgens VeiligheidNL leidt één op de vier ongevallen tijdens het klussen tot een behandeling op de spoedeisende hulp. Tragisch genoeg overlijden er jaarlijks 40 mensen tijdens het klussen.

Schadevergoeding voor letselschade na  een ongeval

Na een ongeval met letselschade zijn er verschillende mogelijkheden om schadevergoeding te eisen. In eerste wordt er gekeken naar de aansprakelijkheid. Indien een ongeval op het werk heeft plaatsgevonden dan kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden. Er wordt dan gesproken van een bedrijfsongeval, ook wel arbeidsongeval genoemd. De letselschade dient dan vergoed te worden door de verzekeraar van de werkgever. Bij letselschade na verkeersongeval kan in veel gevallen schadevergoeding geclaimd worden bij een verzekeraar. Een letselschade advocaat of jurist kan u helpen met het aansprakelijk stellen voor letselschade na een ongeval.

Zelf letselschade na ongeval opgelopen?

Dan kunt u via onderstaand formulier kosteloos advies m.b.t. letselschade aanvragen. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op. In alle rust bespreken we uw situatie en mogelijkheden voor letselschadevergoeding na een ongeval.

Binnen 24 uur voorzien wij u van letselschade advies na een ongeval.
Scroll naar boven