Schadevergoeding na bedrijfsongeval

Schadevergoeding na bedrijfsongeval? Scroll naar onder!

Bij een bedrijfsongeval in Mook heeft een vrachtwagenchauffeur afgelopen dinsdag letselschade opgelopen.

Schadevergoeding na bedrijfsongevalDe vrachtwagenchauffeur die werkzaam is voor verzinkerij moest op bij een metaalverwerkingsbedrijf zijn toen het bedrijfsongeval plaats vond. De man viel vanaf zo’n 2,5 meter bij het laden en lossen en kwam ongelukkig terecht.

De vrachtwagenchauffeur liep daarbij geen ernstige letselschade op. Wel was de man door het ongeval erg verward geraakt. De arbeidsonspectie zal onderzoek moeten doen naar de toedracht van het ongeval.

Schadevergoeding na bedrijfsongeval?

Bedrijven zijn verplicht om een melding te doen van arbeidsongevallen van medewerkers. Heeft u zelf een arbeidsongeval gehad en daarbij letselschade opgelopen, dan kunt u in veel gevallen succesvol schadevergoeding aanvragen.

Een vergoeding voor letselschade na een bedrijfsongeval bestaat uit veel verschillende schadeposten. Onderstaand een kort overzicht met de belangrijkste aspecten.

 1. Smartengeld
 2. Huishoudelijke hulp
 3. Zelfwerkzaamheid
 4. Verlies van salaris
 5. Ziektekosten
 6. Zelfwerkzaamheid
 7. Reiskosten
 8. Telefoonkosten
 9. Verzekeringen
 10. Schadebeperkende maatregelen
 11. Zelfstandigen schade (bij eigen bedrijf)
 12. Annulering (vakantie/opleiding etc.)

In het kort gezegd zijn alle verschillende kosten en gederfde inkomsten door een bedrijfsongeval onder schadeposten. Een werkgever dient zich te verzekeren voor bedrijfsongevallen van medewerkers. In de praktijk dient de verzekeraar van uw werkgever de letselschade dan ook te betalen. Voor vragen over schadevergoeding na bedrijfsongeval, neem gerust even contact op via onderstaand mailformulier. Wij zullen u kosteloos voorzien van juridisch advies.

Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

Scroll naar boven