Niet aangeboren hersenletsel na ongeval

Vergoeding hersenletselEr is in de media veel aandacht voor NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Zo werd hier in januari 2017 door Louis Theroux aandacht aan besteed in de aflevering ‘Louis Theroux: A Different Brain?’. Ook is NAH TV sinds mei 2016 op YouTube te vinden, een kanaal wat aandacht besteed aan de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Dit is niet voor niets. Jaarlijks lopen in Nederland ongeveer 130.000 mensen hersenletsel op door een ongeval, een beroerte of een tumor. Gelukkig herstelt een deel van deze mensen volledig, maar ongeveer 40.000 mensen blijven hun leven lang beperkingen houden.

Wat kunnen de blijvende beperkingen zijn?

Niet aangeboren hersenletsel kan de volgende beperkingen geven:

  • Lichamelijk: motorische stoornissen, slecht zicht, epilepsie of gedeeltelijke verlamming
  • Cognitief: concentratiestoornissen, problemen met planning en informatieverwerking, verminderd tijdsbesef, verminderd oriëntatie vermogen
  • Communicatief: taalstoornissen zoals afasie
  • Gedragsmatig: sociaal onaangepast, impulsief, passief, stemmingswisselingen
  • Psychisch: depressief, angsten, eenzaamheid

 Aandacht en concentratie

Problemen met concentreren en het richten van de aandacht zijn de meest voorkomende klachten bij een niet aangeboren hersenletsel. Vaak is het voor een buitenstaander moeilijk te begrijpen. Het lijkt alsof degene met NAH opzettelijk slordig of onoplettend is en er sprake is van luiheid en/of gebrek aan motivatie. Ook kan iemand anders gaan reageren op prikkels, moeite hebben prikkels te negeren en hierdoor snel overprikkeld raken. Het is dan belangrijk om thuis een eigen plekje te hebben waar u zich kunt terugtrekken in een prikkelarme omgeving.

Neem contact op voor vrijblijvend gratis advies

Benoem al uw letselschade, ook de onzichtbare schade. Mensen hebben niet altijd door dat een bepaalde beperking te maken heeft met het hersenletsel. Bij twijfel kunt u er altijd naar vragen. U hebt niets te verliezen, alleen wat te winnen. Neem vandaag nog contact op met Letselschade-Claim met betrekking tot een schadevergoeding na een ongeval. Gratis advies verstrekken wij u nadat u het online formulier hebt ingevuld. Bij ons kunt u al binnen 24 uur na indienen van het formulier een reactie verwachten over uw persoonlijke situatie.

Kies bij schadevergoeding na een ongeval voor datgene waar u als slachtoffer recht op hebt en neem daarvoor contact op met Letselschade-Claim.

Scroll naar boven