Letselschade door borstimplantaten

De kans op lekken en scheuren bij borstimplantaten neemt toe, naarmate de implantaten ouder worden. Van de geplaatste borstimplantaten moet tien tot dertig procent na verloop van tijd vervangen worden vanwege lekkages. Dit komt iets meer dan gemiddeld voor bij implantaten van het merk PIP, Silimed en M-implants.

Lekkende borstimplantaten

Wanneer de borst hard of pijnlijk aanvoelt moet u vanzelfsprekend naar de arts, maar soms zijn de klachten vaag. Ondanks dat wetenschappelijk onderzoek nooit het verband tussen deze vage vermoeidheidsklachten en ontstekingsklachten heeft aangetoond, worden deze klachten sinds 2016 wel geïnventariseerd en onderzocht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Onderzoek IGZ

Het IGZ verricht het onderzoek niet zelf, maar laat dit doen door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). De uitslagen van dit onderzoek worden pas in het najaar van 2017 verwacht. Al jaren duiken van tijd tot tijd geruchten op dat de kwaliteit en veiligheid van borstimplantaten onvoldoende geborgd kan worden. Hopelijk maken de resultaten van dit onderzoek eindelijk een eind aan alle onzekerheid hierover.

Heeft u schade geleden door borstimplantaten?

De borstimplantaten van de merken PIP en M-implants zijn inmiddels onveilig verklaard en er wordt geadviseerd deze implantaten te laten vervangen. Borstimplantaten van het merk Silimed mogen niet meer geplaatst worden, maar vervangen zou niet nodig zijn.

Wij beantwoorden graag alle vragen die bij u leven over letselschade door borstimplantaten. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op om de zaak met u door te spreken. Hierna krijgt u kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze deskundigen.

Scroll naar boven