Hoe voorkom je een tabletnek?

Smartengeld whiplashKinderen die in de groei zijn, moeten voldoende bewegen en niet teveel zitten. Helaas zijn veel kinderen urenlang bezig met een telefoon of tablet. Juist wanneer kinderen in de groei zijn, is dit niet zo verstandig. Het veroorzaakt nekklachten en in het ergste geval een bochel ter hoogte van de nek. Sporten en buiten spelen stimuleren voorkomt een tabletnek niet, maar haalt de kinderen in ieder geval af en toe bij de beeldschermen vandaan.

Nekklachten bij kinderen

Van de kinderen in de leeftijd tussen de 8 en de 18 jaar heeft 40 procent wel eens nekklachten. Dat is een flink percentage en dit wordt veroorzaakt door het te ver naar voren buigen van het hoofd bij het kijken op telefoon of tablet. Hierdoor moeten de nekspieren te hard werken en worden ze te veel uitgerekt. Gevolg: nekklachten.

Hoe kan je dit voorkomen?

Dit valt te voorkomen door gebruik van een telefoon of tablet aan banden te leggen. Niet meer dan een half uurtje per dag. Wissel geregeld van houding en zorg dat u of uw kind rechtop zit. Een tablet is voor veel kinderen te zwaar om deze voortdurend omhoog te houden, naar het gezicht toe. Het kan dan prettig zijn om een kussen op de benen te liggen en de knieën omhoog te trekken. Dan komt de tablet dichter naar het gezicht en dit verkleint de kans dat het kind gebogen gaat zitten.  Een andere manier om nekklachten te voorkomen is liggend op de buik spelen met de tablet.

Ga bij klachten naar de huisarts. Die kan u of uw kind eventueel doorverwijzen naar de fysiotherapie.

Advies

Letselschade-Claim is er niet alleen om u te helpen uw schade te claimen wanneer dit nodig is. We voorzien u ook graag van advies om schade te voorkomen, ook wanneer deze letselschade niet te verhalen valt.

 

Scroll naar boven