Mobiele telefoon in het verkeer

Verkeersongeval

Er gebeuren steeds meer ongelukken in het verkeer door het gebruik van een smartphone tijdens het autorijden of op de fiets. Slimme technologie waarbij uw telefoon tijdens de rit deels wordt overgenomen door de auto of bepaalde functie geblokkeerd worden wanneer de auto harder rijdt dan 20 kilometer per uur kan hierbij een uitkomst bieden. Appen en telefoon in de hand tijdens het autorijden is verboden. Op de fiets is dit nog altijd toegestaan.

Fietsers

Het is een vertrouwd verkeersbeeld, fietsers met mobiele telefoons die al dan niet met oortjes in, weinig oog hebben voor de weg en het overige verkeer. Eind 2016 maakte minister Schultz van Haegen van verkeer bekend dat appen op de fiets verboden zou worden. Van deze maatregel is op 4 juli 2017 nog niets terecht gekomen. Wel zijn het slimme slot (Safe Lock) en een speciale app die ervoor zorgt dat u tijdens het fietsen niet meer kan appen en geen meldingen meer krijgt, op de markt gekomen.

Tegenpartij met mobiele telefoon

Wanneer u een ongeval heeft gehad dat veroorzaakt is door een tegenpartij die afgeleid werd door zijn of haar mobiele telefoon? Dan is deze persoon aansprakelijk. Wanneer er sprake is van letselschade moet u altijd de politie inschakelen, zodat duidelijk komt vast te liggen wat de oorzaak van het ongeval is geweest. Schrijf ook de gegevens van de aanwezige getuigen op. Bezoek na het ongeval zo snel mogelijk een dokter zodat het causale verband tussen het ongeval en uw klachten later makkelijker bewezen kan worden. Het is verstandig om daarna zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschadespecialist. Deze kan u helpen om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Kosteloos advies nodig?

Vul onderstaand mailformulier in en binnen 24 uur nemen wij contact op. Samen met u bespreken wij uw situatie. Na interne analyse met onze letselschadespecialist brengen wij een helder en kosteloos advies uit. Uw mogelijkheden m.b.t. het claimen van een schadevergoeding zullen we dan kenbaar maken.

 

Scroll naar boven