De tien meest voorkomende letselschadeongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar duidelijk is wel dat iedere leeftijd zijn eigen letselschadeongevallen meebrengt. VeiligheidNL heeft de tien meest voorkomende letselongevallen per leeftijdscategorie in kaart gebracht. Dit gebeurde in samenwerking met het Nederlands Tijdschrift van Geneeskunde op basis van cijfers van het Letsel Informatie Systeem van het Erasmus MC.

De leeftijdscategorieën

De letselongevallen zijn ingedeeld in 6 leeftijdscategorieën, nl.:

  • De categorie 0 t/m 14 jarigen waarbij vallen, stoten en sportblessures de boventoon voeren
  • De categorie 15 t/m 24 jarigen waarbij ook verkeersongevallen en geweldsdelicten een rol spelen
  • De categorie 25 t/m 44 jarigen waarbij arbeidsongevallen het meest voorkomen
  • De categorie 45 t/m 64 jarigen waarbij vallen de hoofdoorzaak is, gevolgd door verkeersongevallen
  • De categorie 65 t/m 74 jarigen
  • De categorie 75 plus Het zal geen verrassing zijn dat ook in deze categorie letselschade veroorzaakt door vallen relatief veel voorkomt.

Infographic

De resultaten per categorie worden middels een infographic duidelijk in beeld gebracht. De bedoeling van deze infographic is bewustwording, waardoor mensen worden opgeroepen tot preventie. Privé-ongevallen blijken namelijk meer dan de helft van de slachtoffers te veroorzaken en voorkomen is altijd beter dan genezen. Met bewustwording en hopelijk daaruit voortkomende aanpassing van gedrag hoopt men het aantal slachtoffers van ongevallen terug te dringen.

Letselschade advies nodig?

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat. Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Scroll naar boven