Dodelijk mortierongeluk Mali

Regelmatig horen we berichten over ondeugdelijk materiaal bij defensie. Onze strijdkrachten hebben te maken met een tekort aan materiaal en het materiaal waar ze wel over beschikken is inferieur.  Ondanks dat dit al jaren bekend is, worden onze strijdkrachten nog steeds op missie gestuurd en dan gebeuren er ongelukken. Ongelukken met als gevolg gewonden of zelfs zoals in Mali dodelijke slachtoffers.

Defensie verantwoordelijk

Ongeluk militarenHet is bij defensie bekend dat het materiaal waarmee gewerkt wordt inferieur is. De doorgevoerde bezuinigingen bij defensie hebben de nodige impact gehad, waardoor er een tekort aan materieel en aan kennis is ontstaan. Hierdoor zijn de Nederlandse bijdragen aan VN-missies de afgelopen decennia al aanzienlijk gedaald.

De regering was bekend met gevolgen tekorten

In 2015 haalde het Nederlandse leger de internationale pers toen bekend werd dat militairen ‘bang bang” moesten schreeuwen tijdens de training omdat er geen munitie beschikbaar was.

Over de Mali-missie werd in december 2016 gemeld dat Nederlandse soldaten vaak niet op patrouille kunnen gaan vanwege een tekort aan materiaal. Het leger heeft een tekort aan nachtvisiebrillen en jammers en draagt verouderde shard vesten.

NAVO

Ook de NAVO uit in maart 2016 kritiek om het Nederlandse defensiebeleid. Door teveel bezuinigingen laat de inzetbaarheid van het Nederlands leger te wensen over. Volgens de NAVO (rapport NATO Defence Planning Capability Review) zou Nederland moeten investeren in personeel, materieel, trainingen, voorraden en ondersteunende diensten.

Rechtsbijstand militairen en nabestaanden

Wanneer u door een ongeluk tijdens een missie of na een missie geconfronteerd wordt met lichamelijk of geestelijk letsel, claimen wij voor u uw schadevergoeding bij defensie. U moet uw letsel wel altijd eerst kenbaar maken bij het veteranenloket.

Advies nodig?

Heeft u advies nodig over het claimen van letselschade bij defensie? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Nadat wij de zaak met u doorgenomen hebben, krijgt u gratis en vrijblijvend advies.

Scroll naar boven