Aanvragen van whiplash uitkeringen

Een whiplash uitkering is het bedrag wat u krijgt van de WA-verzekering van de juridische tegenpartij. Een whiplash wordt vaak veroorzaakt door een auto-ongeval, waarbij meestal sprake is van een aanrijding van achteren. Degene die u van achter heeft aangereden is bijna altijd aansprakelijk. In dat geval is de verzekeraar van deze tegenpartij degene die uw schadevergoeding dient uit te keren.

Wat bepaalt de hoogte van de whiplash uitkering?
Whiplash uitkeringen bestaan uit alle schade, zowel materiele schade als letselschade die zijn veroorzaakt door het ongeval. Letselschade-Claim zorgt voor een letselschadespecialist die zich verdiept in uw zaak en u gaat bijstaan in het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding. Wij begrijpen dat het niet alleen om geld gaat, maar ook om erkenning van hetgeen u is aangedaan, zodat u uw leven hierna weer op kunt pakken.

De hoogte van de whiplash uitkering is afhankelijk van de volgende zaken:

  • de hoogte van de schade aan het voertuig, kleding en voorwerpen die zich in de auto bevonden zoals een mobiele telefoon en/of een laptop.
  • de hoogte van de juridische kosten. De juridische bijstand is voor u gratis.
  • de hoogte van de medische kosten, denk hierbij aan vergoeding van zaken die niet onder uw verzekering vallen (zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, manueel therapie, psychologische hulp, eventuele alternatieve therapie, medicatie, uw eigen risico).
  • de hoogte van kosten die u gemaakt heeft vanwege verlies van uw zelfredzaamheid (hulp in de huishouding, extra kinderopvang, etc.).
  • de hoogte van een vergoeding  voor eventueel misgelopen inkomsten of ter compensatie van studievertraging.
  • de hoogte van het smartengeld, als vergoeding voor de mentale impact van het ongeval op u als slachtoffer. Deze hangt vaak nauw samen met de medische eindsituatie. Is er sprake van blijvend letsel of beperkingen, of niet? Hoe lang duurt het voordat u genezen bent?

Smartengeld
Het smartengeld is dus een extra vergoeding, nadat alle onkosten die u door het ongeval heeft moeten maken zijn vergoed. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Had u voor het ongeval al medische klachten?
  • Hoeveel impact heeft het ongeval op uw leven gehad? Kunt u uw hobby’s niet meer uitoefenen? Moet u minder gaan werken? Heeft u chronische pijn of beperkingen overgehouden aan het ongeval? Is er sprake van concentratieproblemen, geheugenverlies, angsten of slapeloosheid?
  • Verder wordt ook de duur van de klachten en de medische eindsituatie meegewogen in het eindoordeel.

Bedragen uitgekeerd aan smartengeld liggen in Nederland voor whiplashklachten tussen de € 5.000,- en € 40.000,-.

Whiplash uitkering aanvragen door Letselschade-Claim
Letselschade-Claim is specialist op het gebied van whiplash uitkeringen. Via ons kunt u kosteloos gebruik maken van een gerenommeerde letselschade specialist. Bel 035-711 0484 voor gratis advies en antwoorden op uw vragen. U kunt er ook voor kiezen om het mailformulier in te vullen met uitleg over uw ongeval. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op voor een letselschade adviesgesprek. Desgewenst kunt u vervolgens een whiplash uitkering laten aanvragen door onze letselschade specialist.

Scroll naar boven