Auto ongeluk aanrijding van achteren

Na een auto-ongeluk/aanrijding van achteren ontstaat vaak nekletsel bij inzittende(n) van de voorste auto. Ook al is er bij een auto-ongeval in eerste instantie geen zichtbaar letsel, wil dat niet betekenen dat betrokkenen ongeschonden zijn. Whiplash klachten openbaren zich vaak pas na een aantal uren tot een tweetal dagen. Het is dan ook erg belangrijk
om u medisch te laten controleren na een aanrijding van achteren

Letselschade na auto-ongeluk/aanrijding van achteren

Gelukkig zijn de meeste ongevallen waarbij sprake is van een kop-staartbotsing niet fataal. Wel zijn nekletsel en rugletsel veel voorkomend. Deze klachten kunnen binnen een aantal dagen na het auto-ongeluk in toenemende mate opspelen.

Zelfs een aanrijding van achteren met lage snelheid kan grote krachten op het menselijk lichaam uitoefenen. Door een slingerbeweging van het hoofd kan dat leiden tot ernstige whiplash letsel. Ook is de rug zeer kwetsbaar bij een verkeersongeval. Vooral een onverwachte impact uit een bepaalde hoek leidt vaak tot rugletsel. Wervels kunnen bijvoorbeeld schreef komen te zitten en zenuwen kunnen bekneld raken.

Rug en nek gerelateerde (whiplash) klachten bestaan o.a. uit:

  • Nekpijn
  • Rugpijn
  • Pijnlijke schouder
  • Hoofdpijn
  • Tintelende vingers
  • Slecht kunnen concentreren en onthouden

Zelf een auto-ongeval met aanrijding van achteren gehad?

Als u zelf betrokken bent geweest bij een auto-ongeluk/aanrijding van achteren is het altijd raadzaam om u medisch te laten onderzoeken. Verder kunt u overwegen om schadevergoeding voor het ongeval en de gevolgen, uw letselschade, aan te vragen. Wig kennel u daarbij helpen. Graag voorzien we u in eerste instantie van kosteloos advies. Vervolgens kunt u er voor kiezen om uw schade kosteloos te laten verhalen door één van onze letselschade specialisten. U heeft bijvoorbeeld recht op schadevergoeding voor immateriële schade, inkomensschade, medische kosten, reiskosten etc. De kosten voor juridische hulp worden namelijk betaald door de tegenpartij. Dit is wettelijk geregeld.

Vul gerust even onderstaand formulier in en binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op.