Auto ongeluk

Auto-ongeluk

]In Nederland vinden volgens Rijkswaterstaat dagelijks ongeveer 260 verkeersongevallen plaats en overlijden er dagelijks twee mensen in het verkeer. Veel mensen zitten voor hun werk dagelijks in een auto en de kans dat men een keer met een verkeersongeval te maken krijgt is dan ook reëel. Desondanks is Nederland toch één van de meest verkeersveilige landen van de wereld.

Wat te doen direct na een auto-ongeval

Breng als eerste jezelf en medepassagiers in veiligheid en plaats een gevarendriehoek om het overige verkeer te waarschuwen zodat er geen verdere ongelukken kunnen gebeuren.

Pak het Europees schadeformulier erbij en vul dit samen met de betrokken automobilist in. Wees zo duidelijk en zo volledig mogelijk. Let er op dat er een handtekening onder het formulier wordt geplaatst en regel nooit ter plaatse de schade.

Spreek zoveel mogelijk getuigen aan en noteer hun gegevens.

Maak zoveel mogelijk foto’s, overzichtsfoto’s van de situatie, foto’s van uw schade en die van de andere partij, foto’s van remsporen.

Wanneer er sprake is van letselschade, hoe gering ook, is het verstandig om de politie te waarschuwen. Ook moet u in dat geval altijd een arts bezoeken. Hoe langer u daarmee wacht, hoe moeilijker het later wordt om het verband tussen het ongeval en uw medische klachten aan te tonen.

Wie is er schuldig?

Wanneer de schuldige partij is doorgereden of wanneer u zelf het ongeval heeft veroorzaakt, heeft u mogelijk toch recht op schadevergoeding. Meer informatie hierover leest u bij Letselschade auto ongeval: wie is er aansprakelijk?

Wanneer er sprake is van letselschade en een schuldige tegenpartij, zal u deze aansprakelijk moeten stellen, zodat u de schade op hem kan verhalen. Hiervoor kunt u het beste een letselschade specialist inschakelen. Deze kan de tegenpartij voor u aansprakelijk stellen en de schade op hem verhalen. Bovendien kan hij er voor zorgen dat u een voorschot krijgt op de schadevergoeding zodat u niet in financiële problemen geraakt. Een letselschadezaak kan namelijk heel lang duren en pas wanneer er een medische eindsituatie is ontstaan, kan de definitieve afhandeling van de letselschadezaak plaatsvinden.

Contact opnemen

Via onderstaand mailformulier kunt u kosteloos en vrijblijvend advies inwinnen. Stel gerust uw vragen en onze letselschade specialist zal deze zo volledig mogelijk beantwoorden. Desgewenst kunt u vervolgens uw dossier door ons laten behandelen.

Scroll naar boven