Auto-ongeluk letselschade

Auto-ongeluk letselschade

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door een auto-ongeluk ligt uw prioriteit in de eerste plaats bij uw genezing. Daarnaast wilt u natuurlijk ook dat de financiële afwikkeling goed verloopt. Er komt dus van alles op u af op een moment dat u lichamelijk en waarschijnlijk ook geestelijk niet goed in uw vel zit. Wat kunt u het beste doen wanneer u
letselschade heeft opgelopen door een auto-ongeluk?

U bent aangereden

Wanneer er een schuldige tegenpartij aan te wijzen valt, kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met een letselschade specialist. Deze neemt dan uw zaak uit handen en klaagt voor u de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij aan. Hij regelt ook de verdere afwikkeling van de schadevergoeding zodat u zich zoveel mogelijk kunt richten op uw herstel.

Dader onbekend of niet verzekerd

Wanneer de veroorzaker van het ongeval is doorgereden of niet verzekerd blijkt te zijn, is het toch verstandig om contact op te nemen met een letselschade specialist. Deze zal voor u contact opnemen met het Waarborgfonds Motorverkeer om te proberen daar een zo hoog mogelijk vergoeding voor u te regelen.

U reed mee

Wanneer u in een auto zit en deze betrokken raakt bij een ongeval door toedoen van de bestuurder, dan kunt u de schade verhalen op de verzekering van deze bestuurder. Ook in dit geval is het verstandig om contact op te nemen met een letselschade specialist. Deze kan dan uw belangen behartigen tegenover de verzekeringmaatschappij van de chauffeur.

U bent zelf schuldig

Wanneer u zelf een ongeval heeft veroorzaakt, kunt u contact opnemen met uw schadeverzekering inzittenden wanneer u deze heeft afgesloten. De schadeverzekering inzittende vergoed de door u geleden schade ongeacht de schuldvraag. Dit betreft de schade aan uzelf, voor de schade aan het voertuig kunt u contact opnemen met de cascoverzekering.  Wanneer u te maken krijgt met blijvende invaliditeit kunt u een beroep doen op de Ongevallen verzekering voor inzittenden, mocht u die hebben.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit of weet u niet zeker of de door u geleden schade in aanmerking komt voor vergoeding, neem dat gratis en vrijblijvend contact met ons op via het onderstaand formulier. Wij geven advies en regelen daarna ook graag de verder gang van zaken voor u.

Scroll naar boven