Auto-ongeluk schadevergoeding

Na een auto-ongeluk met letselschade gaat uw eerste aandacht uit naar uw lichamelijk herstel, maar daarnaast zit u ook
met de afhandeling van de schade. Wanneer u zelf geen schuld draagt voor het ongeval komt u meestal in aanmerking voor
schadevergoeding auto-ongeluk.

Verzamel alle gegevens

Na een ongeluk is het belangrijk om de gegevens van de tegenpartij te noteren en het schadeformulier in te vullen. Maak foto’s en verzamel de contactgegevens van eventuele getuigen. In geval van letselschade belt u altijd de politie, zodat deze een proces verbaal kan opmaken. Natuurlijk kunt u ook altijd uw eigen verzekeraar raadplegen en op de hoogte brengen.

Wie is er aansprakelijk?

De volgende vraag is de aansprakelijkheid. De schuldvraag moet bepaald worden. Het kan zijn dat er sprake is van een schuldige tegenpartij. Dan moet u deze aansprakelijk stellen. De volgende vraag is dan of hij de aansprakelijkheid erkent of niet. Soms is er sprake van een gedeelde aansprakelijkheid. In het geval van letselschade is het verstandig om voor het aansprakelijk stellen een letselschade specialist in te schakelen. Via Letselschade-Claim kunt u doorgaans kosteloos geholpen worden met de aansprakelijkstelling en de schadeclaim.

Juridische procedure

Bij letselschade wordt eerst geprobeerd door onderhandelen tot een schikking te komen. In de meeste gevallen lukt het om op die manier tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen. Een letselschade specialist die hierbij aan u kant staat, kan voorkomen dat u ja zegt tegen een schadevergoeding die achteraf toch te laag blijkt. Mocht het onverhoopt niet lukken om via onderhandelingen tot een overeenkomst te komen, dan wordt er een juridische procedure opgestart. Het is verstandig om u ook hierbij te laten bijstaan door een advocaat gespecialiseerd in letselschade. Het is niet verplicht, maar een letselschade advocaat is op de hoogte van de gang van zaken en kent alle feiten rondom letselschade waardoor hij uw belangen het beste kan behartigen.

Letselschade advies?

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en uw recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschade specialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Scroll naar boven