Bedrijfsongeval schadeclaim

Bedrijfsongeval claim

Ongevallen op de werkplek zijn veel voorkomende gebeurtenissen. Als je op een of andere manier gewond bent geraakt door  werkgerelateerde incidenten, dan ben je gerechtigd om een ​​bedrijfsongeval claim in te dienen om de vergoeding te krijgen die je verdient. Letselschade-Claim kan u helpen bij het vinden van een advocaat voor arbeidsongevallen. Wij hebben een database met juristen met verschillende specialismen op letselschade gebied.

Het indienen van een claim voor een ongeval op het werk kan helpen om de mentale en fysieke pijn die een arbeidsongeval kan veroorzaken te verlichten. In Nederland zijn werkgevers en ondernemers wettelijk verantwoordelijk voor het welzijn en de veiligheid van hun personeel en de bezoekers van hun bedrijf. Het is belangrijk om te onthouden dat volgens de wer uw werkgever de wettelijke plicht heeft om u te beschermen terwijl u werkt.

De wettelijke clausule bepaalt dat alle bedrijven moeten voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsregels. Als ze falen in deze taak, kan het catastrofale gevolgen hebben. Gebruik onze (gratis) dienstverlening om uw schade in kaart te brengen en deze vergoed te krijgen.

Wilt u een claim indienen, maar weet u niet hoe u verder moet gaan? Uw eerste stap zou moeten zijn om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Merk ook op dat het contacteren van een advocaat of letselschade jurist voor het claimen van arbeidsongevallen betere kansen op succes garandeert, ookal omdat er een verjaring kan optreden. Andere tips voor het claimen van een succesvolle claim op de werkplek:

Meld de verwonding, het ongeval of de ziekte aan werkgever, HR-vertegenwoordiger of Arbowet medewerker direkt nadat het ongeval heeft plaatsgevonden.
Meld het ongeval bij de arbeidsinspectie. Uw werkgever is verplicht dat ook te doen.
Neem de namen en contactgegevens van getuigen op en let op beeldmateriaal ter ondersteuning van uw letselschadeclaim op het werk.
Neem foto’s van uzelf en het gebied waar het ongeval heeft plaatsgevonden.
Bewaar alle medische gegevens die u van het ziekenhuis of andere medici/hulverleners heeft gekregen. Dit kan in de toekomst als bewijslast dienen bij de bedrijfsongeval claim.

De volgende stap is om een ​​letselschade advocaat of jurist voor arbeidsongevallen te vinden om uw zaak te vertegenwoordigen. Volgens het Nederlandse recht kan een werkgever u niet ontslaan zomaar ontslaan als u thuis zit door een werkongeval. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van letselschade slachtoffers zich zorgen maakt over zijn/haar baan als een bedrijfsongeval claim wordt ingediend. Als u zich zorgen maakt over het verlies van uw baan als gevolg van de claim en financieel lijdt, is een claim voor compensatie precies wat u nodig heeft.

Zorg er altijd voor dat u een goede juridische vertegenwoordiger hebt, u kunt veel mislopen door een onkundige jurist of wanneer uzelf uw claim probeert af te handelen.

Scroll naar boven