Letselschade aanrijding

Letselschade is niet altijd direct na een ongeval duidelijk. Soms denkt u dat het allemaal wel meevalt, hooguit een stijve nek en blijkt later dat er sprake is van een whiplash. Wat gaat u doen na een aanrijding waarbij sprake is van letselschade?

Onderschat nooit uw klachten

Na de aanrijding brengt u eerst uzelf en andere betrokkenen in veiligheid en belt u 112 om politie-assistentie te vragen. Ga niet onderling de schade regelen, maar geef direct aan dat u last heeft van uw nek of andere klachten. Bij een licht ongeval zonder lichamelijk letsel en alleen wat blikschade hoeft u natuurlijk de politie niet te bellen.

Wat doet u direct na het ongeval?

  • Eerst brengt u dus uzelf en andere betrokkenen in veiligheid en belt u de politie.
  • Hierna noteert u de gegevens van eventuele getuigen. Minimaal naam, adres en kenteken. Doe dit voordat de getuigen verdwenen zijn.
  • Vul samen met de tegenpartij het Europees Schadeformulier in.
  • Wijs de politie eventueel op remsporen of andere zaken die in uw voordeel pleiten, zodat deze zeker worden opgenomen in het proces-verbaal.
  • Bezoek zo snel mogelijk een dokter, ook bij lichte klachten zodat hier een aantekening van wordt gemaakt in uw medisch dossier.

Voorschot letselschade

Er zijn een aantal richtlijnen waar u in geval van een voorschot letselschadevergoeding aan moet denken, zoals:

  • Een vast bedrag per dag opname in een ziekenhuis
  • Een vast bedrag per dag opname in een revalidatiekliniek
  • Een vast bedrag voor de onderhoud aan de eigen woning (zelfredzaamheid), rekening houden met huur-, of koophuis, wel of geen tuin, flat of vrijstaande woning
  • Een normbedrag voor huishoudelijke hulp, afhankelijk van de mate van beperking door het ongeval
  • Een bedrag volgens rekentabel voor het wegvallen van een gezinsinkomen in geval van overlijden

Met behulp van deze richtlijnen en de vastgestelde bedragen die hier tegenover staan kan uw letselschade specialist berekenen waar u ongeveer recht op heeft. Na het aansprakelijk stellen van de schuldige tegenparij kan uw letselschade specialist deze berekening gebruiken om hiermee een voorschot aan te vragen. Hierdoor komt u niet voor onnodige financiële zorgen te staan. Natuurlijk moet u er wel rekening mee houden dat dit voorschot afgetrokken wordt van de uiteindelijke schade-uitkering. Dus het is mogelijk dat deze laag uitvalt.

Hulp nodig bij letselschade? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Dit eerste advies is gratis en vrijblijvend.