Letselschade advocaat

Een letselschade advocaat is een advocaat gespecialiseerd in letselschade. Een groot deel van de letselschade advocaten is aangesloten bij de vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Wanneer een letselschade advocaat aangesloten is bij de LSA dan kan hij/zij zich tevens aansluiten bij de vereniging Advocaten voor Slachtoffers Personenschade (ASP).Wanneer u letselschade heeft opgelopen en de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen voor de letselschade dan kunt u ook een letselschadespecialist inschakelen. Een letselschadespecialist is een belangenbehartiger die schadevergoedingen voor letselschade slachtoffers realiseert. De letselschadespecialist laat zich doorgaans adviseren door medisch adviseurs, rekenbureaus en arbeidsadviseurs.

Schadevergoeding

Een letselschade advocaat of letselschadespecialist zal doorgaans in eerste instantie de aansprakelijkheid van het opgelopen letsel proberen vast te stellen. Vervolgens zal er met de (verzekeraar van) de tegenpartij onderhandeld worden over een schadevergoeding. In het overgrote deel van letselschade zaken wordt een schikking getroffen tussen het letselschade slachtoffer en de aansprakelijke partij. Er dient dan een schadevergoeding betaald te worden door de aansprakelijke partij.

In geval beide partijen niet tot overeenstemming kunnen komen m.b.t. een schadevergoeding, dan is een stap naar de rechter een mogelijkheid. Een letselschade advocaat kan het slachtoffer dan bijstaan.

Heeft u zelf een letselschade advocaat of letselschadespecialist nodig?

 Vul dan onderstaand mailformulier in en binnen 24 uur nemen wij contact op. Samen met u bespreken wij uw situatie. Na interne analyse met onze letselschadespecialist brengen wij een helder en kosteloos advies uit. Uw mogelijkheden m.b.t. het claimen van een schadevergoeding zullen we dan kenbaar maken.

Scroll naar boven