Letselschade specialist, kosten voor tegenpartij

Letselschade advocaat, wat zijn de kosten?

Letselschade advocaat, wat gaat mij dat kosten?

Een ongeval met letselschade maakt alles anders. Iets dat voorheen vanzelfsprekend was is dat plots niet meer. Een ritje op de fiets naar de supermarkt kan nu even niet meer. In plaats daarvan zijn het uw familieleden die voortaan de boodschappen doen. Voorheen stond u vrij en onafhankelijk in het leven. Sinds het ongeval bent u afhankelijk van de fijne mensen om u heen. De impact is niet gering. Financiële bzorgen komen ook om de hoek kijken. U maakt kosten en zie die maar eens terug te krijgen. Hoe ga ik hiermee om? Kan ik een advocaat krijgen?

Financiële zorgen

Wanneer u een baan heeft valt u terug naar de ziektewet. Bij een vaste aanstelling wordt het salaris doorbetaald. In de meeste CAO’s is het zo geregeld dat er in het eerste jaar van ziekte 100% wordt doorbetaald en dat het salaris in het tweede jaar terugvalt naar 70%. Het terugvallen van salaris kan tot financiële zorgen leiden. Kan ik mijn hypotheek nog wel betalen? En kunnen mijn kinderen nog wel blijven sporten?

Schakel een letselschade advocaat in

Letselschade specialist, kosten voor tegenpartijOm uit de financiële zorgen te blijven is het verstandig om een letselschade advocaat en/of specialist in te schakelen. Hij/zij is een juridisch expert op gebied van aansprakelijkheid. Een letselschade advocaat heeft zich er op toegelegd om alle schade die verband houdt met een ongeval in kaart te brengen en om deze te claimen bij de tegenpartij. Meestal gaat het om de verzekeraar van de tegenpartij die de schade dient te vergoeden.

Een letselschade advocaat voorkomt veel onnodige zorgen en teleurstellingen dat gepaard gaat me het zelf afhandelen van uw schade. Die mevrouw van de verzekeraar was nog zo vriendelijke in het begin. En kijk nu, was het puur toneelspel om mij naar hun hand te zetten?

Kosten letselschade advocaat

Maar hoe zit het met de kosten van een letselschade advocaat? Artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat redelijke kosten ter vaststelling van de schade en aansprakelijkheid vergoed dient te worden door de aansprakelijke partij. Verder wordt aangegeven dat redelijke kosten ter verkrijging van de schade buiten rechten eveneens onder de schade valt en daarmee vergoed dient te worden door de aansprakelijke partij.

In de praktijk betekent dit voor het slachtoffer dat zijn/haar juridische kosten betaalt dient te worden door de aansprakelijke partij/verzekeraar.

Via onderstaand mailformulier kunt u letselschade advies inwinnen. We nodigen u uit om uw situatie en vragen vrijblijvend voor te leggen. Onze letselschade specialist zal u binnen 24 uur helpen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Scroll naar boven