Letselschade berekening

Belangrijkste onderdelen letselschade berekening

Letselschade kun je door uiteenlopende oorzaken oplopen. Een bedrijfsongeval, een auto-ongeluk, een motorongeluk, scooterongeluk of ander verkeersongeval. Ook kun je denken aan een medische fout, mishandeling of val van een paard.

Veel verwondingen zijn van tijdelijke aard en herstellen volledig. Het wordt ingrijpender wanneer er sprake is van blijvend letsel. Indien de schuld bij een ander ligt, of je bent zelf verzekerd voor letselschade, dan kun je aanspraak maken op schadevergoeding. Op deze pagina vindt u de belangrijkste onderdelen van een letselschade berekening.

Verlies aan arbeidsvermogen of verdienvermogen.

Dit is van toepassing wanneer je door het ongeluk niet meer (volledig)  kunt werken. Of wanneer je je werk hebt moeten inruilen voor aangepast werk.

Het verschil tussen je salaris voor het ongeval en je huidige salaris dient vergoed te worden door de verzekeraar en/of tegenpartij. Als je pensioenopbouw is aangetast dan heb je ook recht op pensioencompensatie.

Vergoeding eigen bijdrage medische kosten

Stel je hebt whiplash klachten opgelopen door een aanrijding van achteren. In het ziekenhuis heb je foto’s laten maken van je nek en rug. Gelukkig is er op de foto’s niets te zien. Wel heb je enorme nekpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. De huisarts kan je dan doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Helaas heb je geen dekking voor fysiotherapie in je zorgpakket. De kosten voor fysiotherapie en de eigen bijdrage voor het onderzoek in het ziekenhuis kunnen dan behoorlijk oplopen. Al deze kosten dienen dan ook meegenomen te worden in de letselschade berekening.

Smartengeld

Smartengeld is schadevergoeding voor leed en verdriet. Bij smartengeld wordt gekeken naar de aard van het letsel en de beperkingen die het letsel met zich meebrengen. Het gaat dus niet om financiële gevolgen voor het slachtoffer maar puur het leed dat opgelopen letsel met zich meebrengt.

Huishoudelijke hulp

Wanneer opgelopen letsel leidt tot de behoefte aan een huishoudelijke hulp dan kunt u ook aanspraak maken op vergoeding van kosten.

Voor meer informatie over de berekening van schadevergoeding laat u persoonlijk voorlichten door ons of zie: Berekening schadevergoeding

Gratis letselschade berekening laten uitvoeren?

Neem dan contact met ons op via onderstaand letselschadeformulier. Binnen 24 uur wordt er telefonisch contact met u opgenomen voor een adviesgesprek. Samen nemen we uw situatie door en rechten ten aanzien van schadevergoeding.

Scroll naar boven