Letselschade bureaus

Onderstaand vindt u informatie over letselschade bureaus. De 5 meest gestelde vragen hebben we op een rij gezet.

1. Welke letselschade bureaus zijn er in Nederland?

Naast Letselschade-Claim zijn een aantal andere bekende letselschade bureaus:

  • Pals groep
  • Letsel.nl
  • Drost
  • Nostimos
  • Hijink Rechtspraktijk (advocatenkantoor)

2. Wat kan ik verwachten van letselschade bureaus?

Letselschade bureaus behartigen de belangen van slachtoffers van een ongeval. Zij staan slachtoffers bij m.b.t. een financiële vergoeding voor het ongeval en de gevolgen van het ongeval. Van een goed letselschade bureau kunt u na een ongeval een eerlijk en beargumenteerd advies m.b.t. haalbaarheid van een claim verwachten.

Het gaat doorgaans om juridisch advies m.b.t. een verkeersongeval, bedrijfsongeval (ook wel arbeidsongeval) of een medische fout. Deskundigen van letselschade bureaus stellen samen met slachtoffers de omvang van hun vordering vast. Vervolgens is het aan letselschade bureaus om een optimale schadevergoeding te realiseren.

3. Kan een letselschade bureau mijn vertegenwoordigen bij de rechter?

Alleen een advocaat kan een letsel slachtoffers bijstaan bij de rechter. Het ligt er dus aan af een advocaat werkzaam is voor betreffend letselschade bureau. In geval een letselschade bureau geen letsel advocaat in dienst heeft, dan schakelt het letselschade bureau een externe letsel advocaat in bij de gang naar de rechter.

4. Wat kost het inschakelen van letselschade bureaus?

De juridische kosten bij het verhalen van letsel dient betaald te worden door de tegenpartij. In de praktijk declareert een letselschade bureau de kosten m.b.t. juridisch advies dan ook rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij. In enkele gevallen wordt er gewerkt op uurtarief wanneer de aansprakelijkheid nog niet duidelijk is.

5. No cure no pay letselschade bureaus, hoe zit dat?

Bij no cure no pay krijgen letselschade bureaus enkel betaald wanneer zij daadwerkelijk schadevergoeding voor het slachtoffer van het ongeval realiseren. Een afgesproken percentage van de schadevergoeding wordt dan afgestaan aan betreffend letselschade bureau.

Zelf een ongeval gehad en u wenst juridisch hulp?

Neem dan contact met ons op via onderstaand mailformulier. Binnen 24 uur bespreken wij telefonisch uw situatie. Na interne analyse adviseren wij u m.b.t. rechtvaardige claim. Desgewenst kunt u er vervolgens voor kiezen om één van Nederlands beste letsel specialisten uw schade te laten verhalen.

Scroll naar boven