Letselschade claimen

Wanneer je letsel hebt opgelopen is het noodzakelijk om de schade te claimen bij de tegenpartij. Wanneer u de schade niet claimt, heeft u geen recht op schadevergoeding.

Ook is het verstandig om juridisch advies in te winnen en de zaken door een erkend juridisch adviseur te laten behartigen.

Waarom claimen met letselschade specialist

Een letselschadespecialist weet alles van letselschade claimen en heeft er dagelijks mee te maken. Hulp en advies van een letselschade specialist kan u behoeden voor fouten, zoals het vergeten van schadeposten of het niet overtuigend neerzetten van het verband tussen uw klachten en het ongeval. Letselschade claimen gaat het beste wanneer u alles goed documenteert. Houdt dus uw afspraken goed bij en bewaar alles wat als bewijs kan dienen:

  • Foto’s op de plaats van het ongeval
  • Gegevens van getuigen
  • Procesverbaal van de politie
  • Bonnetjes van extra uitgaven
  • Een goed overzicht van afspraken met specialisten en verblijf in ziekenhuis en/of revalidatiecentrum

Een letselschade specialist weet wat hij of zij kan verwachten en kan dus ook een redelijk voorschot berekenen. Zo kunt u de kosten waar u plotseling voor komt te staan betalen, zonder hierdoor in de financiële problemen te komen.

Recht op schadevergoeding

Wanneer u ten gevolge van een gebeurtenis waarvoor een ander aansprakelijk is, lichamelijk of geestelijk letsel oploopt, is die ander verplicht tot vergoeding van de schade van de gekwetste zelf. Dit staat in artikel 6:107 BW lid 1 van de wet. U heeft in dat geval dus recht op vergoeding van de materiële schade en smartengeld. Wanneer de tegenpartij middels een brief aansprakelijk is gesteld voor de geleden schade, gaat het letselschadetraject lopen en wij willen u dit graag uit handen nemen zodat u zich kan concentreren op uw herstel.

Hulp nodig bij schadeclaim?

Wilt u hulp van een letselschade specialist of gratis en vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.