Letselschade door scooterongeluk

Met een scooter bent u een kwetsbare verkeersdeelnemer. Per jaar melden zich 9.800 slachtoffers van letselschade door scooterongeluk op de eerste hulp en hiervan wordt 15% voor korte of langere tijd opgenomen in het ziekenhuis. (cijfers 2009 Letsel Informatie Systeem). Van de slachtoffer scooterongelukken bevinden de meeste zich in de leeftijdscategorie tussen de 15 en 19 jaar. De kans om met een scooter een ongeval met letsel op te lopen is vijftig keer groter dan met de auto.

Oorzaken letselschade scooterongeval

Vaak wordt gedacht dat de scooterrijders zelf de veroorzakers zijn van het ongeval, maar dat blijkt in de praktijk vaak niet zo te zijn. Van alle scooterongevallen wordt 64% veroorzaakt door medeweggebruikers die de scooter over het hoofd zien en deze hierdoor geen voorrang verlenen of zelfs snijden.

Bij een scooterongeval is helaas vaak sprake van letselschade omdat een scooterbestuurder veel kwetsbaarder in het verkeer is dan bijvoorbeeld een automobilist. Ondanks dit verschil wordt een bestuurder van een scooter voor de wet gezien als niet-beschermde verkeersdeelnemer zoals bestuurders van een auto of vrachtwagen. Zij genieten dus geen extra wettelijke bescherming als zijnde kwetsbare verkeersdeelnemers.

De schuldige partij betaalt

Bij een scooterongeval is het zo dat de schuldige partij ook aansprakelijk is. Het is daarom van belang de tegenpartij per aangetekende brief aansprakelijk te stellen voor de opgelopen schade. Het is verstandig om in geval van letselschade u hierin te laten bijstaan door een letselschade specialist. Wanneer er sprake is van een schuldige tegenpartij, is deze ook aansprakelijk voor de kosten die u maakt voor juridische bijstand. In dat geval kost deze letselschade specialist u dus niets.

De schuldige partij is niet bekend

Het kan voorkomen dat de schuldige na het ongeval is doorgereden en zodoende niet bekend is of dat de schuldige partij onverzekerd is. In dat geval kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Ook wanneer u hiermee hulp nodig heeft, kunt u gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer informatie

Hier kunt u meer lezen over letselschade scooter ongeval. Wilt u graag advies of juridische bijstand? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op, waarbij u gratis en vrijblijvend informatie krijgt.

Scroll naar boven