Letselschade door ski-ongeluk

De ANWB heeft een balans gemaakt van het aantal gipsvluchten met letselschade patiënten van het huidige wintersportseizoen. Tot op heden zijn 8000 mensen noodgedwongen per gipsvlucht teruggekeerd naar Nederland. Dat is een stijging van zo’n 15% ten op zichtte van afgelopen jaar.

Oorzaken van letselschade op wintersport

Letselschade door slechte voorbereiding
Een slechte of geen voorbereiding draagt ook bij aan een vergrote kans op letselschade. Goed afgestelde ski’s zijn bijvoorbeeld essentieel. Wanneer ski’s te snel uitgaan of helemaal niet uitgaan kan dat tot gevaarlijke situaties leiden.

Letselschade door een derde
Er is bekend dat veel ongelukken te wijten zijn aan andere wintersporter. Hoe groot het aantal ongelukken precies is waarbij de ongelukkige lichamelijk letsel oploopt door een derde is niet bekend.

Stijging aantal ongelukken met letselschade
Een reden voor de stijging van het aantal ongevallen op de piste kan de ANWB niet geven. Door de economisch malaise gaan er nog maar weinig gezinnen voor het eerst op wintersport. Het aantal relatief ervaren skiërs en snowboarders is dan ook groter dan in financieel betere tijden. Over het algemeen genomen uitstekende sneeuwcondities in populaire skioorden heeft het ook niet kunnen liggen

Zelf letselschade? En u wilt schadevergoeding ski-ongeluk? Vul dan onderstaand formulier in. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op.

Scroll naar boven