Letselschade en vergoeding huishoudelijke hulp

Ik heb letselschade door een ongeval, heb ik recht op vergoeding voor huishoudelijke hulp?

Als u na een ongeval met bijvoorbeeld whiplash klachten gedwongen bent aangewezen op huishoudelijke hulp, dan is het verstandig om dit via uw letselschade jurist aan te kaarten bij de (verzekeraar van de) tegenpartij.

Uw letselschade specialist/advocaat kan dan vergoeding voor kosten van huishoudelijke hulp, zowel mantelzorg als thuiszorg, claimen bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Vergoeding mantelzorg
Het komt vaak voor dat de verzekeraar inzet op mantelzorg. Mantelzorg is zorg van uw familie/naasten. Na een ongeval met letselschade heeft u recht op vergoeding voor mantelzorg. De verzekeraar gaat er vaak vanuit dat extra inspanning van uw omgeving vanzelfsprekend is. Op zich is het natuurlijk ook normaal dat uw naasten extra zorg aan u besteden na een ongeval met letsel. Wel zit er natuurlijk een grens aan de deze zorg. Uw naasten hebben ook een eigen leven met eigen verplichtingen.

Vergoeding thuiszorg
Verzekeraars nemen mantelzorg vaak als uitgangspunt. Een letselschade jurist heeft ervaring met wat wel/niet mogelijk is ten aanzien van mantelzorg en thuiszorg. Het is dan ook aan te raden om de discussie rondom mantelzorg en thuiszorg na een ongeluk met letselschade door uw belangenbehartiger te laten voeren met de tegenpartij. Vergoedingen voor mantelzorg zijn in de regel lager dan vergoeding voor thuiszorg. Het gaat vaak om het vinden van een reële balans tussen mantelzorg en thuiszorg.

Zelf letselschade opgelopen en u wilt vergoeding voor huishoudelijke hulp?Vul dan onderstaand formulier in. Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen. U ontvangt dan kosteloos advies m.b.t. uw letselschade en vergoeding voor huishoudelijke hulp. Desgewenst kunt u via ons kosteloos gebruik maken van een gerenommeerde letselschade jurist die een optimale schadevergoeding voor uw claimt.

Scroll naar boven