Letselschade gebroken rug

Een gebroken rug is een ernstig letsel en hoe ernstig dit letsel is, hangt af van de plaats van de breuk. Waar het letsel zich ook bevindt, een gebroken rug heeft veel impact op het leven van het slachtoffer.

Gevolgen gebroken rug

Wanneer u in het ziekenhuis aankomt zal de breuk eerst gelokaliseerd worden en wordt de ernst van de schade vastgesteld. In sommige gevallen zal hierna een operatie noodzakelijk zijn. Het herstelproces is vaak langdurig en afhankelijk van de ernst en de locatie zal er revalidatie nodig zijn. In sommige gevallen kan dat thuis en in de ernstigere gevallen zal dit in een revalidatiecentrum moeten plaatsvinden. De duur van het herstel zal variëren van enkele maanden tot enkele jaren en soms is er helaas sprake van blijvende invaliditeit.

Aansprakelijkheid van letselschade door een gebroken rug

Met een letsel zo ernstig als een gebroken rug bent u bezig met uw lichamelijk herstel en staat uw hoofd niet direct naar financiën. Er komt zoveel op u af en er zijn vooral in het begin veel vragen. Toch is het niet de bedoeling dat u door de plotselinge medische kosten en de kosten van extra hulp die ingeschakeld moet worden in de financiële problemen komt.

Voorschot schadevergoeding

Het is daarom verstandig dat u zo snel mogelijk een letselschadejurist in de arm neemt die juridische zaken voor u kan regelen. Hij kan de schuldige partij aansprakelijk stellen en de schade op hem verhalen. Daarnaast kan hij er voor zorgen dat u zo snel mogelijk een voorschot krijgt op de uiteindelijke letselschadevergoeding, zodat u uw rekeningen gewoon kunt blijven betalen.

Naast vergoeding van uw gemaakte kosten heeft u bij de uiteindelijke schadevergoeding ook recht op smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor leed en de gederfde levensvreugde die het gevolg zijn van een ongeval.

Heeft u letselschade en wilt u vrijblijvend hulp en advies of zoekt u iemand om uw zaken te behartigen,  vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Scroll naar boven