Letselschade hersenletsel

Letselschade hersenletsel opgelopen? Hersenletsel heeft veel impact op het leven van het slachtoffer. Patiënten zijn plots afhankelijk van hulp en lopen tegen (ernstige) beperkingen aan. Doordat functies kunnen wegvallen, kan lopen en bewegen, iets dat voorheen vanzelfsprekend was, moeilijk worden. Tijdelijke/permanente arbeidsongeschiktheid is een mogelijk gevolg.

Hersenletsel is onder te verdelen in onderstaande categorieën:

Aangeboren hersenletsel
Ontstaan door complicaties tijdens of kort na de geboorte, bijvoorbeeld zuurstofgebrek

Niet-traumatische hersenletsel
Hierbij gaat het om letsel veroorzaakt door medische aandoening zoals een hersenbloeding, hartinfarct, vergiftiging, hersenvliesontsteking, tumor of epilepsie

Niet aangeboren traumatisch hersenletsel
Bij NAH traumatisch hersenletsel hebben we het over letsel verbandhoudend met een oorzaak van buit het lichaam. Een val van de trap, een auto ongeluk of leiden dikwijls tot een hersenkneuzing, hersenschudding of permanente hersenbeschadiging.

Meer informatie over verschillende vormen van hersenletsel vindt u hier: Uitleg hersenletsel. In dit artikel beperken we ons tot letselschade door “niet aangeboren traumatisch hersenletsel”.

Letselschade advocaat hersenletsel

Arbeidsongeschiktheid door hersenschade leidt tot forse letselschade. Gemis aan inkomsten, medische kosten, juridische kosten kunnen zorgen voor financiële stress. Het slachtoffer stond gezond in het leven, had een mooie baan en fijn leven. Het volgende moment vond er een ongeval plaats en kreeg het slachtoffer ernstige medische problemen waar financiële zorgen bij kwamen. Het herstelproces neemt vaak veel tijd in beslag. Een uitgebreid revalidatieproces is vaak nodig om functies die verleert zijn weer aan te leren. Dit vergt veel tijd en energie van het slachtoffer en zijn/haar omgeving.

Schadevergoeding hersenletsel

Een schadevergoeding voor hersenletsel kunt u aanvragen met behulp van een letselschade advocaat. Een letselschade advocaat of jurist is vaak een zegen in moeilijke tijden. Het is zijn/haar specialisatie om schadevergoeding bij letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij. Het doel is om slachtoffers onnodige (financiële) stress te besparen. Bij hersenletsel is het dan ook altijd verstandig om een letselschade advocaat of jurist in te schakelen. Het is zijn/haar specialisme om schadevergoeding voor (hersen)letsel te realiseren.

Aansprakelijkheid letselschade hersenletsel

Hoe zit het met de aansprakelijkheid van letselschade door hersenletsel. Als u in eigen huis bent gevallen of een ander huiselijk ongeval heeft gehad bent u zelf verantwoordelijk. Al hersenletsel is veroorzaakt op het werk en het dus een bedrijfsongeval betreft is het bedrijf meestal aansprakelijk. Ook bij verkeersongelukken kunt u anderen aansprakelijk stellen als zij de overtreding begingen. Zorg wel dat u genoeg bewijs heeft. Bij een ongeval veroorzaakt door omstandigheden in de natuur waar niemand invloed op kon hebben, is er sprake van een samenloop van omstandigheden. Er is dan geen aansprakelijke partij aan te wijzen.

Voorschot schadevergoeding

Het is bij een ongeluk waarbij u hersenschade oploopt verstandig dat u zo snel mogelijk een letselschade advocaat of jurist in de arm neemt die juridische zaken voor u kan regelen. Hij/zij kan de schuldige partij aansprakelijk stellen en de schade verhalen. Daarnaast kan een letselschade advocaat/jurist er voor zorgen dat u zo snel mogelijk een voorschot krijgt op de uiteindelijke letselschadevergoeding. Uw rekeningen kunt u dan gewoon blijven betalen.

Smartengeld hersenletsel

Naast vergoeding van uw gemaakte kosten heeft u bij de uiteindelijke schadevergoeding ook recht op ‘smartengeld’. Smartengeld is een vergoeding voor leed en de gederfde levensvreugde die het gevolg zijn van een ongeval. Bij hersenletsel is het leed vaak fors. Niet alleen voor slachtoffers, maar ook voor mensen in de omgeving. Hersenletsel kan levens veranderen. Hier staat een financiële vergoeding ter compensatie voor in de vorm van smartengeld.

Zelf letselschade hersenschade opgelopen?

Heeft u of iemand in uw omgeving hersenletsel opgelopen.. en u wilt vrijblijvend hulp en advies.. of zoekt u iemand om uw zaken te behartigen? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Deze service is volledig vrijblijvend en kosteloos.