Letselschade nekletsel

Nekletsel kan verschillende oorzaken hebben. Het kan veroorzaakt worden door een verkeersongeval, een val van een trap, fiets of paard, duiken, een sportongeval. Kortom: er zijn diverse oorzaken voor nekletsels, maar de meest voorkomende oorzaak is een verkeersongeval. Vaak heeft u in de eerste instantie last van een pijnlijke, stijve nek en bent u geneigd om te denken dat dit wel over gaat. Toch is het verstandig om even langs de huisarts te gaan, want wat wanneer de klachten niet overgaan? Wanneer u blijvende klachten houdt, wilt u dit kunnen verhalen op uw verzekering en daarvoor is het noodzakelijk dat u binnen 48 uur na het ongeval door uw huisarts gezien bent.

Symptomen nekletsel

Wanneer er sprake is van nekletsel, is er een stijfheid in de nek voelbaar. Vaak is er ook sprake van pijn in de nek, verminderde bewegelijkheid en hoofdpijn. Het is verstandig om een arts te raadplegen wanneer de klachten niet overgaan binnen 24 uur of wanneer er naast de genoemde klachten, sprake is van:

  • pijn in de onderrug, armen en handen
  • tintelingen in of gevoelloosheid van de armen en handen
  • spierkrampen
  • duizelingen
  • slikproblemen
  • slechter zien
  • oorsuizen
  • geheugenverlies.

In dit geval is de kans groot dat er sprake is van een whiplashtrauma.

Schadevergoeding claimen voor nekletsel

Wanneer er sprake is van langdurige nekklachten/whiplashtrauma, kan er een schadevergoeding geclaimd worden bij de schuldige partij. Hiervoor is het noodzakelijk dat u binnen 48 uur een huisarts heeft gezien en dat de schade gedocumenteerd is door deze huisarts. De verzekeraar van de schuldige partij zal uw belang niet voor stellen, daarom is het verstandig om een letselschade specialist in te schakelen. Deze zal zijn best doen om voor u de maximale vergoeding te ontvangen.

Meer weten over schadevergoeding nekletsel?

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie over de mogelijkheden van schadevergoeding bij nekletsel. U kunt ons zowel telefonisch via 035 – 711 04 84 bereiken als via e-mail info@letselschade-claim.nl. Ook kunt u gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Scroll naar boven