Letselschade uitkeringen

Letselschade is de schade die wordt veroorzaakt door opgelopen letsel bij een ongeval. Dit kan zowel materiële- als immateriële schade betreffen.

De aansprakelijke partij van een ongeval (verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout) dient een letselschade uitkering aan het letselschade slachtoffer te betalen. De realisatie van letselschade uitkeringen wordt gedaan door letselschadespecialisten en letselschade advocaten.

Afwikkeling ongeval & letselschade uitkeringen
De afwikkeling van een ongeval na letselschade en de realisatie van letselschade uitkeringen kunnen worden opgedeeld:

  • Aansprakelijkheidstraject
  • Medische traject

Om letselschade uitkeringen te realiseren dient allereerste de aansprakelijkheidsvraag m.b.t. het ongeval beantwoord te worden. Tijdens dit traject kunt u als slachtoffer worden bijgestaan door een letselschade advocaat. De letselschade advocaat is gespecialiseerd in het realiseren van letselschade uitkeringen.

Het medisch traject hangt samen met de medisch klachten die u heeft opgelopen. Vanzelfsprekend kunt u via de huisarts doorverwijzingen krijgen naar medisch specialisten.

Waaruit bestaan letselschade uitkeringen?
Letselschade uitkeringen bestaan uit verschillende onderdelen. Onderstaand een overzicht van mogelijke schadeposten na een ongeval

  1. Smartengeld
  2. Inkomensschade
  3. Juridische kosten
  4. Medische kosten
  5. Extra uitgaven

Smartengeld na ongeval
Smartengeld is het deel van de letselschade uitkering dat is bedoeld als vergoeding voor letsel, pijn en verdriet. Ook wel omschreven als vergoeding voor letsel en afgenomen levensvreugde.

Inkomensschade na ongeval
Stel u heeft een aanrijding van achter gehad. Sinds het ongeval heeft u whiplash klachten en bent niet in staat te werken. Uw gederfde inkomsten dient vergoed te worden in de letselschade uitkering.

Juridische kosten na ongeval
Bij de afwikkeling van een ongeval en de daarmee gemoeide letselschade kunt u het beste een letselschade advocaat inschakelen. De kosten die een letselschade advocaat met zich meebrengen dient verwerkt te worden in de letselschade uitkering.

Medische kosten na ongeval
Ten gevolge van hetzelfde ongeval met whiplash klachten bent u onder behandeling van een fysiotherapeut. De kosten van fysiotherapie die niet gedekt worden door uw zorgverzekering dienen eveneens onderdeel te zijn van letselschade uitkeringen.

Extra uitgaven na ongeval
Extra uitgaven die samen hangen met de opgelopen letselschade valt ook onder een letselschade uitkering. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan huishoudelijke hulp.

Voor vragen of het aanvragen van letselschade uitkeringen kunt u het mailformulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op om uw situatie door te nemen. U ontvangt kosteloos letselschade advies.

Scroll naar boven